- Základní údaje
- Kategorie: Recepty, postupy
- Zobrazení: 2899
Žemlové knedlíky - příprava: Toastový chleba nakrájejte na kostky. Vejce rozklepněte a žloutky oddělte od bílků. Do mísy nalijte mléko, přidejte do něj žloutky, osolte a promíchejte. Přihodte chleba, petrželku a opatrně (ale dobře) vše smíchejte. Nechte směs chvíli odstát, aby se do pečiva vsáklo mléko. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do směsi v misce.
Číst dál: Žemlové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
- Základní údaje
- Kategorie: Recepty, postupy
- Zobrazení: 2653
Dýňové noky - příprava: Oloupané a nakrájené brambory uvařte doměkka. Zvlášť uvařte i dýni. Obojí slijte a nechte dobře vychladnout, nejlépe přes noc. Větší hrnec naplňte vodou, osolte ji a začněte zahřívat, aby voda přišla k varu dříve, než si připravíte noky. Brambory a dýni prolisujte lisem na brambory nebo nastrouhejte na jemném struhadle. Smíchejte s ostatními surovinami, osolte a vypracujte jemné, nelepivé těsto.
Číst dál: Dýňové noky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
- Základní údaje
- Kategorie: Recepty, postupy
- Zobrazení: 2508
Tyrolské špekové knedlíky - příprava: Cibuli nakrájejte nadrobno, špek na kostičky a obojí opečte na rozpáleném másle dozlatova. Rohlíky nakrájejte na kostičky, vejce rozšlehejte v mléku a přelijte je přes pečivo. Nechte chvilku odležet, pak vmíchejte zchladlou cibuli, špek a nasekanou petrželku. Osolte, promíchejte a namočenýma rukama z těsta tvarujte koule o něco menší než tenisák.
Číst dál: Tyrolské špekové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
- Základní údaje
- Kategorie: Recepty, postupy
- Zobrazení: 2347
Máslové noky - příprava: Změklé máslo utřete s vejcem a solí do pěny (nejlépe elektrickým šlehačem). Z mouky odeberte malou část a tu promíchejte s práškem do pečiva a nechte stranou. K máslu s vajíčkem střídavě zapracujte mléko a zbylou mouku. Těsto nechte asi půl hodiny odpočinout a poté do něj zapracujte poslední hrnek mouky s kypřicím práškem do pečiva.
Číst dál: Máslové noky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
- Základní údaje
- Kategorie: Recepty, postupy
- Zobrazení: 2505
Knedlíky klouzáky - příprava: Chlupaté knedlíky, klouzáky, někde se jim taky říkalo bosáky. Nenechte se zmást nepřesně uvedeným množstvím mouky, brambory jí nepotřebují pokaždé stejně. Brambory oškrábejte a nastrouhejte najemno. Slijte z nich vodu, ale ne zcela - tu, která se usadí u dna a obsahuje škrob v misce ponechte. Osolte, přidejte vejce a strouhanku a postupně vmíchejte mouku.
Číst dál: Knedlíky klouzáky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
- Základní údaje
- Kategorie: Recepty, postupy
- Zobrazení: 2634
Lokše - příprava: Všechny suroviny zpracujte se 100ml vlažné vody na hladké a vláčné těsto. Dejte ho do olejem vymazaného mikrotenového sáčku a nechte 3 hodiny odležet v chladu. Z těsta vyvalujte tenké placky a nasucho je opékejte, až se na nich vytvoří zlatavé puchýřky. Pak je potřete husím sádlem.
Číst dál: Lokše - recept, postup, návod, příprava, ingredience
- Základní údaje
- Kategorie: Recepty, postupy
- Zobrazení: 2404
Jihočeské drbáky - příprava: Brambory nastrouhejte najemno a smíchejte s rohlíky nakrájenými na kostičky. Dochuťte solí a pepřem. Vypracujte těsto, ze kterého tvořte koule velikosti tenisového míčku. Knedlíky vložte do vroucí osolené vody a vařte asi 20 minut. Až vyplavou, vložte je do studené vody, aby se povrch pěkně zatáhl.
Číst dál: Jihočeské drbáky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
- Základní údaje
- Kategorie: Recepty, postupy
- Zobrazení: 3053
Bramborové knedlíky - příprava: Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě. Nechte vychladit, oloupejte je a nastrouhejte na jemném struhadle. Smíchejte s krupicí, vejcem, osolte a vypracujte těsto a tvořte z něho válečky. Ty vkládejte do vroucí osolené vody a vařte asi 25 minut. Až vyplavou, vložte je do studené vody, aby se jejich povrch také pěkně zatáhl. Poté je nakrájejte.
Číst dál: Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
- Základní údaje
- Kategorie: Recepty, postupy
- Zobrazení: 3124
Bramborové placky - příprava: Brambory uvařte ve slupce, bude to trvat asi 120 minut. Vychladlé oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle nebo prolisujte lisem na brambory. Z nastrouhaných brambor vytvořte na vále hromádku s důlkem uprostřed, do důlku vyklepněte vejce a okolo nasypte mouku. Osolte a vypracujte těsto, které se nelepí na prsty. Množství mouky závisí na typu a stáří brambor.
Číst dál: Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
- Základní údaje
- Kategorie: Recepty, postupy
- Zobrazení: 2942
Jablečný ocet povzbuzuje látkovou výměnu a vyplavuje z těla odpadové látky. Preventivní dávka je jedna sklenice vody s dvěma lžícemi octa a lžící medu denně. Při chřipce a jiných horečnatých onemocněních můžete dávku zvýšit až na pět sklenic denně. Nejúčinnější je jablečný ocet vyrobený doma: asi kilogram jablek dobře umyjte, vykrájejte stopky, okvětí a nahnilé části a nastrouhejte na hrubém nerezovém struhadle i se slupkou a jádry.
Číst dál: Jak vyrobit domácí jablečný ocet - příprava, postup
- Základní údaje
- Kategorie: Recepty, postupy
- Zobrazení: 2550
Bramborový salát se slaninou - příprava: Asi 100 g slaniny se nakrájí na kostičky a rozpustí. Když je napolo rozpuštěná, přidá se do ní pokrájená cibulka. Vařené, na plátky nakrájené teplé brambory se přidají na rozpuštěnou slaninu, osolí, opepří, zamíchají, dají na mísu a zalijí svařeným přislazeným horkým octem.
Číst dál: Bramborový salát se slaninou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Základní údaje
- Kategorie: Recepty, postupy
- Zobrazení: 2078
Omeleta s cherry rajčátky - příprava: Troubu předehřejte na 160 °C. Česnek na pánvi rozehřejte na olivovém oleji, pak s ním potřete rajčata, osolte a pečte v troubě 20 minut. Vejce v misce lehce prošlehejte vidličkou, osolte,
opepřete a vlijte na rozehřáté máslo do nepřilnavé pánve o průměru 20 cm.
Číst dál: Omeleta s cherry rajčátky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Základní údaje
- Kategorie: Recepty, postupy
- Zobrazení: 2060
Pomazánka z uzeného lososa na chlebíčky - příprava: Všechny uvedené ingredience vložte do mixéru a zhruba minutu je mixujte. Poté nechte minimálně hodinu odpočinout v lednici a můžete podávat.
- Základní údaje
- Kategorie: Recepty, postupy
- Zobrazení: 2068
Liptovská pomazánka na chlebíčky - příprava: Máslo nechte změknout při pokojové teplotě. Cibuli, pórek, ančovičku a kapary nakrájejte nadrobno. Z pórku ponechte jen bílou část, rozkrojte ji podélně na poloviny, omyjte a rovněž nakrájejte nadrobno. Ančovičku, kapary a chilli papričku zbavenou semínek najemno nasekejte. Brynzu (či ricottu) promíchejte s máslem, hořčicí a mletou paprikou.
Číst dál: Liptovská pomazánka na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Základní údaje
- Kategorie: Recepty, postupy
- Zobrazení: 2608
Budapešťská pomazánka na chlebíčky - příprava: Máslo utřete do pěny, přidejte tvaroh, sůl, mletou papriku a prolisovaný česnek. Směs důkladně vymíchejte dohladka. Nakonec přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a papriku a promíchejte.
- Základní údaje
- Kategorie: Recepty, postupy
- Zobrazení: 2150
Sardinková pomazánka na chlebíčky - příprava: Utřete máslo se sýrem, přidejte sardinky a hořčici a rozmixujte. Nakonec dochuťte nadrobno nakrájenou cibulí, solí, pepřem a popřípadě citronovou šťávou. Promíchejte.
Číst dál: Sardinková pomazánka na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Tvarohová pomazánka s česnekem na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Základní údaje
- Kategorie: Recepty, postupy
- Zobrazení: 2102
Tvarohová pomazánka s česnekem na chlebíčky - příprava: Tvaroh utřete (můžete přidat majonézu), a pokud bude pomazánka příliš hustá, zřeďte ji trochou mléka. Přidejte prolisovaný česnek a popřípadě nadrobno rozdrcené vlašské ořechy. Dochuťte špetkou cukru a solí.
- Základní údaje
- Kategorie: Recepty, postupy
- Zobrazení: 1997
Lososová pomazánka se sýrem na chlebíčky - příprava: Máslo utřete, smíchejte s rozmělněným lososem, přidejte nastrouhaný sýr a podle potřeby smetanu. Nakonec vmíchejte koňak, mletý pepř a podle chuti osolte.
- Základní údaje
- Kategorie: Recepty, postupy
- Zobrazení: 2363
Bruschetta s pestem a cherry rajčátky - příprava: Plátky bagety nebo veky lehce opečte na grilu nebo nasucho na pánvi. Pokapejte je panenským olivovým olejem, potřete vrstvičkou svého oblíbeného zeleného pesta a posypte rozdrobeným sýrem feta. Nakonec bruschetty poklaďte nakrájenými cherry rajčátky a dozdobte lístečky čerstvé bazalky. Podávejte jako předkrm nebo jako chuťovku k vínu či pivu.
- Základní údaje
- Kategorie: Recepty, postupy
- Zobrazení: 2964
Domácí citronová zmrzlina na vodovém základu: 1/4 l studené vody (nebo džusu), 30 dkg cukru a 1/4 l citronové šťávy promícháme, procedíme a dáme zmrznout. Stejně tak si připravíme také jahodovou, rybízovou a malinovou zmrzlinu. Ovoce nejdříve vymačkáme a pak odměříme.
- ► Špenátový závin s nivou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Brokolicový slaný koláč - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Jak vyčarovat ze starých housek chutnou večeři
- Sýrové kuličky s pažitkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Tofu v sezamovém kabátku - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Gratinované chlebové tolary - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Česnekové krutony s tymiánem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Cibulový džem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Slunečnicová pomazánka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Pampelišková marmeláda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Nejčtenější články z kategorie
- Krevety na soli - recept (37540 )
- Makovník, makovec - recept, postup, návod, příprava, suroviny (8487 )
- Jak vyrobit vanilkový cukr doma rychle a levně - recept, postup, návod (8460 )
- Mangová omáčka vhodná k masitým pokrmům - recept, postup, návod (8252 )
- Domácí skořicový cukr za 60 Kč/1 kg - recept, postup, návod (8051 )
- Jak využít zbylý houskový knedlík - recept, postup, návod k výrobě (7975 )
- Chilli marmeláda z chilli papriček, zázvoru a česneku - recept, postup, návod, výroba, suroviny (7722 )
- Zázvorové bonbóny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience (7433 )
- Cibulový sirup - recept, postup, návod (7182 )
- Pálenka z ořešáku, ořechu - recept, postup, návod na výrobu (7086 )
- Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě (6973 )
- Domácí sušenky bebe dobré ráno - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience (6885 )
- Smrkový sirup, sirup ze smrkových výhonků, pupenů - recept, postup, návod, příprava, výroba, suroviny (6687 )
- Dýňový sýr - recept, postup, návod k výrobě (6581 )
- Domácí tatarská omáčka - recept, postup, návod na výrobu (6465 )