Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny
- Základní údaje
- Kategorie: Ryby, maso, vnitřnosti
- Zobrazení: 3183
Naříznutá šunka zůstane bezvadně čerstvá, když ji na řezu potřeme syrovým vaječným bílkem.
- Základní údaje
- Kategorie: Ryby, maso, vnitřnosti
- Zobrazení: 3421
Zda jsou ryby čerstvé poznáme tak, že maso stiskneme prstem. Zůstane-li v něm otisk prstu, je ryba stará. U čerstvé otisk ihned zmizí.
- Základní údaje
- Kategorie: Ryby, maso, vnitřnosti
- Zobrazení: 2981
Zda jsou ryby čerstvé, poznáme snadno, když je ponoříme do hrnce s vodou. Klesnou-li ke dnu, jsou čerstvé. Ryby, které vyplavou, jsou zkažené.
- Základní údaje
- Kategorie: Ryby, maso, vnitřnosti
- Zobrazení: 2588
Hovězí jazyk smíme vařit jen velmi mírným varem, jinak rychle ztvrdne.
- Základní údaje
- Kategorie: Ryby, maso, vnitřnosti
- Zobrazení: 3418
Naložíme-li kousky jater před pečením asi na hodinu do mléka, budou měkká a jemná. Po vyjmutí z mléka je musíme lehce obalit v mouce a péct v malém množství tuku. Hlavně nesmíme ale zapomenout, že játra se solí až když jsou hotová.
- Základní údaje
- Kategorie: Ryby, maso, vnitřnosti
- Zobrazení: 2985
Vepřová pečeně získá vynikající chuť, když k ní při pečení přidáme několik kuliček jalovce.
- Základní údaje
- Kategorie: Ryby, maso, vnitřnosti
- Zobrazení: 2802
Šunku, která ztuhla, položíme na chvílí do horké vody, bude zase šťavnatá.
- Základní údaje
- Kategorie: Ryby, maso, vnitřnosti
- Zobrazení: 3367
Jehněčí maso naložené několik dní do podmáslí a uložené v chladu chutná jako zvěřina.
- Základní údaje
- Kategorie: Ryby, maso, vnitřnosti
- Zobrazení: 3274
Zajíc bude po úpravě chutnější, naložíme-li ho předem do podmáslí.
- Základní údaje
- Kategorie: Ryby, maso, vnitřnosti
- Zobrazení: 2436
Přidáme-li ke šťávě pečeně špetku cukru, bude mít krásně tmavou, hnědou barvu.
- Základní údaje
- Kategorie: Ryby, maso, vnitřnosti
- Zobrazení: 3621
Maso, které se nám připálilo, můžeme ještě zachránit, když příliš tmavé části okrájíme, přendáme maso do jiné nádoby, přidáme špetku jedlé sody a pak dopečeme.
- Základní údaje
- Kategorie: Ryby, maso, vnitřnosti
- Zobrazení: 3144
Přelijeme-li maso, které nám ztvrdlo, trochou koňaku, bude zase měkké.
- Základní údaje
- Kategorie: Ryby, maso, vnitřnosti
- Zobrazení: 2837
Potřeme-li před pečením kuře sladkou smetanou, upeče se nám dozlatova a do křupava.
- Základní údaje
- Kategorie: Ryby, maso, vnitřnosti
- Zobrazení: 2398
Kuřecí prsa zůstanou šťavnatější, poprášíme-li je před pečením zlehka moukou.
- Základní údaje
- Kategorie: Ryby, maso, vnitřnosti
- Zobrazení: 2644
Potřete-li vepřové maso 15 minut před dopečením pivem nebo slanou vodou, bude mít hezčí a křupavější kůrku.
- Základní údaje
- Kategorie: Ryby, maso, vnitřnosti
- Zobrazení: 2925
Vaříte maso už pěknou dobu, a stále je tvrdé? Přidejte k němu ocet. Změknutí zařídí také podlití slivovicí, pivem nebo červeným vínem - v tom případě pokrm navíc obohatíte o příjemnou vůni (alkohol se vypaří).
- Základní údaje
- Kategorie: Ryby, maso, vnitřnosti
- Zobrazení: 4334
Vaříte maso celé hodiny, a stále je tvrdé jako podrážka? Přidejte k němu jedlou sodu.
- Základní údaje
- Kategorie: Ryby, maso, vnitřnosti
- Zobrazení: 2928
Prkénko před naklepáváním masa potřete trochou vody - maso se na něj nebude lepit a neunikne z něj tolik šťávy. Pozor, ať maso nerozbijete, nesmějí v něm být díry a musí zůstat rovnoměrně silné. Okraje řízků či roštěnek nařízněte, aby se při tepelné úpravě nekroutily.
Číst dál: Jak naklepat maso, aby zůstalo šťavnaté (mokré prkénko)
- Základní údaje
- Kategorie: Ryby, maso, vnitřnosti
- Zobrazení: 2901
Drůbež rozmrazujte pomalu v chladničce. Čím déle rozmrzá, tím bude kvalitnější. Po rozmrznutí drůbež důkladně opláchněte.
- Základní údaje
- Kategorie: Ryby, maso, vnitřnosti
- Zobrazení: 3123
Do vody, v níž vaříte maso, přidejte trochu octa - změkne i to nejtužší maso na polévku.
- ► Jak zmírnit rybí zápach při smažení (brambor)
- ► Křupavé rybí plátky, řízky - jak vyrobit? (parmazán)
- ► Jak zmírnit zápach ryby pomocí octa nebo mléka
- ► Jak zabránit zkroucení ryby při vaření vcelku (naříznutí)
- ► Jak zabránit připálení, přichycení ryby k alobalu při pečení
- ► Jak rozmrazovat mraženou rybu aby nesmrděla a byla jemnější
- ► Jak zabránit připálení, připečení ryby při pečení (mouka)
- ► Jak zabránit připálení ryby při pečení
- Jak zbavit rybu šupin (horká voda)
- ► Jak zabránit klouzání ryby při zpracování na kuchyňské desce (sůl)
Nejčtenější články z kategorie
- Jak zabránit zvlnění anglické slaniny při opékání, smažení (17229 )
- Čím naředit šťávu na maso když jí není dostatek (11881 )
- Jak poznat, zda je maso dostatečně upečené, uvařené - rady (11516 )
- ► Jak vařit zmrazené maso - tipy, rady, zkušenosti (10742 )
- Jak zbavit vnitřnosti (játra a ledvinky) zápachu před vařením (9440 )
- Jak zbavit zvěřinu typického zápachu - postup, návod (8923 )
- Kdy se mají správně solit vepřové a hovězí steaky (8727 )
- Jak, čím odstranit zápach ze zvětralého masa - postup, návod (heřmánek, voda) (8698 )
- Co přidat do strouhanky aby byly řízky chutnější (8685 )
- Čím nastavit mleté maso - tipy (7871 )
- Jak udělat vepřové kotlety šťavnaté, šťavnětější (7560 )
- Co je nutné udělat při přípravě ryby, čím, jakým kořením lze rybu okořenit - tipy, rady, doporučení (7417 )
- Chutná marináda na drůbeží maso (7348 )
- Jak upéct husu aby byla křupavá a chutná (7263 )
- Jaká je ztráta hmotnosti masa při vaření (7259 )