Dietní lívance, dietní vafle
Zveřejněno: pondělí 24. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7750x
Kdo by neměl rád voňavé čerstvé lívance nebo nadýchané vafle potřené třeba marmeládou a posypané moučkovým cukrem? Ti, kdo bedlivě sledují množství spotřebovaných kalorií, mohou snadno nějaké ušetřit, pokud při přípravě palačinkového těsta nahradí minimálně polovinu másla smetanou na vaření nebo mlékem. Potom vafle či lívance upečte jako obvykle. Budou mít méně kalorií a na chuti jim to nijak neubere.
Čím je možné nahradit smetanu v polévce
Zveřejněno: neděle 23. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 8588x
Pro zjemnění chuti je možné do některých polévek přidat smetanu, kterou však lze nahradit i čerstvým bílým jogurtem.
Dietní mramorový koláč - čokoládu nahraďte borůvkami
Zveřejněno: neděle 23. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3767x
Vždyť nemusí být každá sladkost tak kalorická! Mramorový koláč projednou nepečte s čokoládovým těstem, ale tmavší těsto připravte z rozmixovaných borůvek.
Jak udělat z majonézy nebo tatarky dietní light
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5204x
Majonézu nebo tatarskou omáčku můžete zředit přírodním jogurtem. Získá svěží chuť a navíc je i mnohem lepší pro vaši postavu.
Dietní netučná marináda na grilované maso
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4890x
Přemýšlíte jak rychle namarinovat maso před grilováním? Pokud nedržíte dietu, natřete ho před tepelnou úpravou tatarskou omáčku (ta se skládá z vaječných žloutků a tuku) a pokud chcete mít maso dietnější a méně tučné, namarinujte ho šťávou z pomeranče nebo grepovou šťávou. Maso získá neobvyklou chuť.
Jak vyrobit netučné palačinky, bramboráky, bramborové placky
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7225x
Bramborové placky se nemusí péct jenom na pánvi. Můžete použít vafiovač. Placky jsou stejně dobré, ovšem pečení je rychlejší a spotřebujete podstatně méně tuku.
Smetanová omáčka light - jak odtučnit smetanovou omáčku
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5667x
Máte rádi poctivé smetanové omáčky? Jsou chuťově vynikající, ovšem je to kalorická bomba. Aby byla méně tučná a kalorická (a tím zdravější), použijte místo smetany ke šlehání (33 % tuku) smetanu na vaření (10 %).
Čím je možné nahradit máslo při redukční dietě?
Zveřejněno: středa 19. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5991x
Držíte dietu? Tak místo běžného másla použijte do těsta stejné množství jogurtového másla.
Další rady v kategorii
-
Čím je možné nahradit máslo při redukční dietě?
-
Čím je možné nahradit smetanu v polévce
-
Dietní lívance, dietní vafle
-
Dietní mramorový koláč - čokoládu nahraďte borůvkami
-
Dietní netučná marináda na grilované maso
-
Jak udělat z majonézy nebo tatarky dietní light
-
Jak vyrobit netučné palačinky, bramboráky, bramborové placky
-
Smetanová omáčka light - jak odtučnit smetanovou omáčku