Pečivo
► Jak změkčit ztvrdlé sušenky (mléko, trouba)
Zveřejněno: neděle 6. květen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4788x
Ztvrdlé sušenky namočíme na okamžik do mléka a pak rozpečeme v troubě. Budou zase křupavé a chutné jako čerstvě upečené.
► Jak upéct nadýchané pečivo z kynutého těsta
Zveřejněno: neděle 6. květen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3535x
Nadýchané kynuté pečivo upečeme, rozděláme-li droždí v podmáslí.
Jak namazat křehký chléb, knackenbrot, aby se nezlomil (plátek chleba)
Zveřejněno: neděle 25. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2834x
Krehký chléb či knackebrot podložte při mazání ješte jedním kouskem - nezlomí se.
Jak to udělat, aby opečené toasty, housky vydržely déle teplé a křupavé (alobal)
Zveřejněno: neděle 25. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3585x
Na dno košíčku na chleba dejte alobal - opečené housky nebo toasty zůstanou déle teplé a křupavé.
Jak rozmrazovat housky, rohlíky, dalamánky (voda)
Zveřejněno: neděle 25. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6551x
Čerstvé housky, rohlíky nebo dalamánky se dají výborně zmrazit. Po opětovném rozmrazení je natřete trochou vody (nebo směsí vody a mléka) a dejte do předehřáté trouby nebo na chvíli do mikrovlnné trouby. Tímto způsobem vylepšíte i včerejší housky. Budou krásně křupavé.
Jak prodloužit trvanlivost chleba (hrnec, mokrá utěrka)
Zveřejněno: neděle 25. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3108x
Chléb vložte do kameninového nebo hliněného hrnce a přikryjte mokrou utěrkou - zůstane déle měkký.
Jak prodloužit trvanlivost chleba v chlebníku (brambor)
Zveřejněno: neděle 25. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2916x
K chlebu v chlebníku vložte kousek oloupané brambory - zůstane déle čerstvý.
Jak prodloužit trvanlivost chleba v chlebníku (jablko)
Zveřejněno: neděle 25. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3047x
K chlebu v chlebníku vložte kousek jablka - zůstane déle čerstvý.
Jak skladovat chléb, aby nezplesnivěl
Zveřejněno: neděle 25. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3546x
Chléb nikdy neukládejte do plastového sáčku, zplesnivěl by. Zabalte ho do lněného sáčku nebo čisté utěrky a maximálně do dvou dní ho spotřebujte. Po této době se v něm začnou tvořit zdraví nebezpečné - byť zatím okem neviditelné - plísně.
► Domácí krekry - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: neděle 14. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2966x
Chystá se k vám nečekaná návštěva? Pohostěte ji rychlými domácími krekry. Rozmrazte listové těsto a pláty nakrájejte na malé obdélníčky. Potřete je rozkvedlaným žloutkem a posypte čerstvě nastrouhaným sýrem, mákem a mandlovými sirkami.
Číst dál: ► Domácí krekry - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Další rady a tipy v této kategorii:
- ► Slané ovesné sušenky se slunečnicovými semínky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Slunečnicový chléb s podmáslím - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Levandulový chléb s ořechy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Chleba ztvrdlý, starý - jak, čím změkčit (vlhká utěrka, lednice)
- Chleba okoralý, oschlý - jak to udělat, aby byl jako čerstvý (pařák, voda)
- Chléb zůstane dlouho čerstvý - jak to udělat, co použít (brambor)
- Chléb zůstane dlouho čerstvý - jak to udělat, co použít (jablko)
- Nahořklá a kyselá chuť chleba - co znamená, značí
- Balený chleba orosený - co znamená, značí
- Chléb s měkkým propadajícím se povrchem - co znamená, značí
Další rady v kategorii
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Čertvý chléb v obchodě - jak poznat čerstvost, stáří
-
Chléb s měkkým propadajícím se povrchem - co znamená, značí
-
Chléb zůstane dlouho čerstvý - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Chléb zůstane dlouho čerstvý - jak to udělat, co použít (jablko)
-
Chleba okoralý, oschlý - jak to udělat, aby byl jako čerstvý (pařák, voda)
-
Chleba ztvrdlý, starý - jak, čím změkčit (vlhká utěrka, lednice)
-
Co dělat, udělat s pečivem z předešlého dne - rady, doporučení
-
Co je luštěninová mouka a jak ji poznáme - rady
-
Co se starým chlebem. Jak lze použít, co lze uvařit ze starého chleba - tipy, rady
-
Jak namazat křehký chléb, knackenbrot, aby se nezlomil (plátek chleba)
-
Jak odstranit tuk z fritovaného pečiva
-
Jak péct domácí chleba, proč není nutné dodržovat přesné množství surovin uvedené v receptu - rady
-
Jak poznat pšeničnou mouku - tipy, rady
-
Jak poznat zda je kynuté těsto dostatečně vykynuté
-
Jak připravit, udělat méně kalorické pirohy - tipy, rady, doporučení
-
Jak prodloužit trvanlivost chleba (hrnec, mokrá utěrka)
-
Jak prodloužit trvanlivost chleba v chlebníku (brambor)
-
Jak prodloužit trvanlivost chleba v chlebníku (jablko)
-
Jak rozmrazit pečivo bez mikrovlnky - tipy, rady, postup, návod, zkušenosti
-
Jak rozmrazovat housky, rohlíky, dalamánky (voda)
-
Jak rozmrazovat pečivo - postup, návod
-
Jak si připravit, udělat přílohu ze staršího pečiva vhodnou k dušené zelenině, zeleninovému salátu - postup, návod
-
Jak skladovat chléb, aby nezplesnivěl
-
Jak to udělat, aby opečené toasty, housky vydržely déle teplé a křupavé (alobal)
-
Jak to udělat, co použít, aby měl domácí chléb křupavou kůrku - tipy, rady, doporučení (olej)
-
Jak to udělat, co použít, aby nám chléb v mikroténovém sáčku neplesnivěl
-
Jak to udělat, co použít, aby se měkký chléb lépe krájel
-
Jak to udělat, co použít, pokud chceme nakrájet chléb na co nejtenčí krajíčky - tipy, rady, zlepšováky
-
Jak uchovávat chléb v mrazáku, jak zamrazovat chléb
-
Jak uchovávat chléb, aby zůstal déle čerstvý
-
Jak udělat křupavou kůrku doma pečeného chleba
-
Jak udělat máslové pečivo křehčí a jemnější
-
Jak upéct celozrnné pečivo aby nebylo tuhé
-
Jak, čím odstranit plíseň v chlebníku, krabici na chléb - tipy, rady
-
Kdy se používají italské topinky crostini
-
Nahořklá a kyselá chuť chleba - co znamená, značí
-
Nepravidelný a deformovaný tvar chleba, bochníku - co znamená
-
Připálená kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Proč je výhodné zamražovat chleba už nakrájený na plátky - tipy, rady, doporučení
-
Proč jíst raději žitný než pšeničný chleba - tipy, rady, doporučení
-
Starší pečivo jako říloha k zelenině, zeleninovému salátu - postup, návod
-
Tvrdší chleba - jak to udělat, aby nám změkl - tipy, rady, doporučení
-
Zašpiněná kůrka u chleba, bochníku - co znamená
-
Žitná mouka - k čemu je vhodná a jak rozpoznat její kvalitu -tipy, rady
-
► Domácí krekry - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
► Jak obnovit křupavost staršího pečiva aby bylo jako čerstvé
-
► Jak upéct nadýchané pečivo z kynutého těsta
-
► Jak změkčit ztvrdlé sušenky (mléko, trouba)
-
► Levandulový chléb s ořechy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
► Slané ovesné sušenky se slunečnicovými semínky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
► Slunečnicový chléb s podmáslím - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience