Pečivo
- Základní údaje
- Kategorie: Pečivo
- Zobrazení: 5041
Ztvrdlé sušenky namočíme na okamžik do mléka a pak rozpečeme v troubě. Budou zase křupavé a chutné jako čerstvě upečené.
- Základní údaje
- Kategorie: Pečivo
- Zobrazení: 3764
Nadýchané kynuté pečivo upečeme, rozděláme-li droždí v podmáslí.
- Základní údaje
- Kategorie: Pečivo
- Zobrazení: 3055
Krehký chléb či knackebrot podložte při mazání ješte jedním kouskem - nezlomí se.
- Základní údaje
- Kategorie: Pečivo
- Zobrazení: 3789
Na dno košíčku na chleba dejte alobal - opečené housky nebo toasty zůstanou déle teplé a křupavé.
- Základní údaje
- Kategorie: Pečivo
- Zobrazení: 6821
Čerstvé housky, rohlíky nebo dalamánky se dají výborně zmrazit. Po opětovném rozmrazení je natřete trochou vody (nebo směsí vody a mléka) a dejte do předehřáté trouby nebo na chvíli do mikrovlnné trouby. Tímto způsobem vylepšíte i včerejší housky. Budou krásně křupavé.
- Základní údaje
- Kategorie: Pečivo
- Zobrazení: 3353
Chléb vložte do kameninového nebo hliněného hrnce a přikryjte mokrou utěrkou - zůstane déle měkký.
- Základní údaje
- Kategorie: Pečivo
- Zobrazení: 3769
Chléb nikdy neukládejte do plastového sáčku, zplesnivěl by. Zabalte ho do lněného sáčku nebo čisté utěrky a maximálně do dvou dní ho spotřebujte. Po této době se v něm začnou tvořit zdraví nebezpečné - byť zatím okem neviditelné - plísně.
- Základní údaje
- Kategorie: Pečivo
- Zobrazení: 3206
Chystá se k vám nečekaná návštěva? Pohostěte ji rychlými domácími krekry. Rozmrazte listové těsto a pláty nakrájejte na malé obdélníčky. Potřete je rozkvedlaným žloutkem a posypte čerstvě nastrouhaným sýrem, mákem a mandlovými sirkami.
Číst dál: ► Domácí krekry - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Základní údaje
- Kategorie: Pečivo
- Zobrazení: 2686
Ovesné sušenky se slunečnicovými semínky - příprava: V míse smíchejte vejce a kakao. Přidejte čajovou lžičku jedlé sody a vše důkladně promíchejte. Vložte do mísy ovesné vločky a semínka ze slunečnice. Vše promíchejte, podle potřeby přilijte vodu, dokud nevytvoříte lepivou hmotu. Plech vyložte pečicím papírem a na něj
tvořte sušenky asi 1 cm silné. Vložte do předehřáté trouby a pečte při 180 °C, dokud nebudou křupavé a propečené i uvnitř.
- Základní údaje
- Kategorie: Pečivo
- Zobrazení: 2602
Slunečnicový chléb s podmáslím - příprava: Z trochy vody, mouky, cukru a droždí umíchejte kvásek a nechte ho vzejít. Pak přidejte zbylé suroviny a s pomocí robotu vypracujte těsto. Nechte asi hodinu na teplém místě nakynout. Vykynuté těsto na vále propracujte, poprašte moukou, přendejte na plech s pečicím papírem nebo fólií, horní část potřete slanou vodou, libovolně nařízněte, posypejte semínky ze slunečnice a nechte ještě asi půl hodiny kynout. Pečte v troubě vyhřáté na 220 °C asi 45-50 min.
Číst dál: ► Slunečnicový chléb s podmáslím - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Základní údaje
- Kategorie: Pečivo
- Zobrazení: 2984
Levandulový chléb s ořechy - příprava: Do mísy nalijte 100 ml vlažné vody a vsypte droždí, trochu mouky a nechte asi 20 minut v teple vzejít. Pak přidejte všechny mouky, zbylou vodu a vše zamíchejte vařečkou. Těsto vyklopte na vál a důkladně 10 minut hněťte. Pak zapracujte ořechy a levanduli, vložte do čisté mísy, zakryjte utěrkou a nechte dvě hodinky kynout.
Číst dál: ► Levandulový chléb s ořechy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Základní údaje
- Kategorie: Pečivo
- Zobrazení: 4952
Ztvrdlý chleba změkne, když ho zabalíte do vlhké látkové utěrky a uložíte na noc do lednice. Stejně můžete obalit i krajíčky tvrdšího chleba do lehce navlhčených ubrousků a vložit do trouby nebo toustovače, budou krásně křupavé.
- Základní údaje
- Kategorie: Pečivo
- Zobrazení: 4492
Když vložíte mírně okoralý chleba na parník pro ohřívání knedlíků, dáte do hrnce s trochou vody, zakryjete poklicí a pár minut prohřejete, bude jako čerstvě upečený.
- Základní údaje
- Kategorie: Pečivo
- Zobrazení: 4125
Chléb zůstane dlouho čerstvý, přidáte-li k němu do chlebník syrový brambor.
- Základní údaje
- Kategorie: Pečivo
- Zobrazení: 4274
Chléb zůstane dlouho čerstvý, přidáte-li k němu do chlebníku jablko.
- Základní údaje
- Kategorie: Pečivo
- Zobrazení: 5079
Příliš kyselá až hořká chuť může být způsobena zpracováním starého těsta, které obsahuje více kyseliny octové. Nahořklá až štiplavě kyselá chuť znamená, že chléb má příliš octové a máselné kyseliny.
- Základní údaje
- Kategorie: Pečivo
- Zobrazení: 4443
Je-li balený chléb orosený, výrobce ho zabalil ještě teplý. Takový chléb může rychleji zplesnívět a obvykle nevydrží v nezměněné kvalitě po celou dobu vyznačené trvanlivosti.
- Základní údaje
- Kategorie: Pečivo
- Zobrazení: 3627
Pokud má chléb na pohmat měkký, propadávající se povrch, došlo k odtržení kůrky od střídy, což je podle odborníků vada chleba. Kůrka může být rozpraskaná, ale jen pokud je to pro daný typ chleba charakteristická vlastnost.
- Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
- Připálená kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
- Zašpiněná kůrka u chleba, bochníku - co znamená
- Nepravidelný a deformovaný tvar chleba, bochníku - co znamená
- Čertvý chléb v obchodě - jak poznat čerstvost, stáří
- Jak to udělat, co použít, aby měl domácí chléb křupavou kůrku - tipy, rady, doporučení (olej)
- Jak připravit, udělat méně kalorické pirohy - tipy, rady, doporučení
- Jak rozmrazit pečivo bez mikrovlnky - tipy, rady, postup, návod, zkušenosti
- Žitná mouka - k čemu je vhodná a jak rozpoznat její kvalitu -tipy, rady
- Jak poznat pšeničnou mouku - tipy, rady
Nejčtenější články z kategorie
- ► Jak obnovit křupavost staršího pečiva aby bylo jako čerstvé (32334 )
- Jak rozmrazovat pečivo - postup, návod (16805 )
- Jak poznat zda je kynuté těsto dostatečně vykynuté (14116 )
- Jak udělat křupavou kůrku doma pečeného chleba (9027 )
- Jak uchovávat chléb v mrazáku, jak zamrazovat chléb (8274 )
- Co dělat, udělat s pečivem z předešlého dne - rady, doporučení (7909 )
- Tvrdší chleba - jak to udělat, aby nám změkl - tipy, rady, doporučení (7321 )
- Jak rozmrazovat housky, rohlíky, dalamánky (voda) (6821 )
- Jak rozmrazit pečivo bez mikrovlnky - tipy, rady, postup, návod, zkušenosti (6229 )
- Co se starým chlebem. Jak lze použít, co lze uvařit ze starého chleba - tipy, rady (6026 )
- Jak uchovávat chléb, aby zůstal déle čerstvý (5948 )
- Proč je výhodné zamražovat chleba už nakrájený na plátky - tipy, rady, doporučení (5782 )
- Jak to udělat, co použít, aby nám chléb v mikroténovém sáčku neplesnivěl (5647 )
- Proč jíst raději žitný než pšeničný chleba - tipy, rady, doporučení (5626 )
- Jak upéct celozrnné pečivo aby nebylo tuhé (5521 )