- 1. ► Jak zamrazit čerstvé bylinky - postup, návod
- (Koření, dochucovadla a bylinky)
- Čerstvé bylinky zmrazte buď celé v mikrotenovém sáčku (potřebné množství pak vždy ulamujte), nebo nasekané v tvořítku na led (po zmrazení kostky přesypte do umělohmotné nádobky nebo mikrotenového sáčku ...
- Vytvořeno 7. březen 2018
- 2. Jak uchovat zbytek nepoužité smetany (mrazák)
- (Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr)
- Jestliže potřebujete na vaření jen trochu smetany, zbytek můžete zamrazit v tvořítku na led. Smetana vydrží minimálně tři měsíce. Můžete ji používat po porcích k vylepšení polévek. ...
- Vytvořeno 22. leden 2018
- 3. Co se zbylou šlehačkou - jak uchovat, použít (pusinky)
- (Uchování potravin a nápojů)
- Pokud vám zbyla šlehačka, můžete ji bez obav zamrazit. Plech nebo mrazuvzdorný tác vyložte pečícím papírem a lžičkou nebo cukrářským tvořítkem vytvořte kopečky případně jiné tvary. Vložte do mrazáku, a ...
- Vytvořeno 29. červen 2017
- 4. Silonové punčochy, silonky déle vydrží, netrhají se - jak to udělat, co použít (mrazák)
- (Obuv, oblečení, pletení a šití)
- Nové punčocháče vymáchejte ve studené vodě, vyždímejte a dejte do sáčku do mrazničky zamrazit. Pak je rozmrazte a nechte volně uschnout. Tím docílíte toho, že se nebudou tak trhat. ...
- Vytvořeno 4. únor 2017
- 5. Mrazení bylinek - jak mrazit, zamrazit
- (Koření, dochucovadla a bylinky)
- ... mohou se zamrazit i vcelku. Uložte je do nádobky, napěchujte a uzavřete. Správně zamrazené bylinky zůstanou sypké. Vložíte-li pokrájené rostlinky do formy na ledové kostky a zalijete je vodou nebo ...
- Vytvořeno 26. listopad 2016
- 6. Mražení česneku, uchování česneku v mrazáku - jak zamrazit, uchovat
- (Uchování potravin a nápojů)
- Česnek rozeberte na stroužky a namočte na hodinu do studené vody, aby šel lépe loupat. Oloupaný česnek protlačte lisem na česnek, dejte do krabičky z plastu a upěchujte stěrkou do výšky asi 1 cm. Stěrkou ...
- Vytvořeno 24. září 2016
- 7. Kvalitní vývar - jak uvařit kuřecí, hovězí, zeleninový vývar - recept, posstup, tipy, zkušenosti
- (Jídla, omáčky, polévky, přílohy)
- ... jeho kvalita může jen zvyšovat. I proto se vyplatí vývaru připravovat najednou větší množství a část si zamrazit pro pozdější použití, například do omáček. Prima tip: Čerstvou kořenovou zeleninu nakrájejte ...
- Vytvořeno 14. leden 2016
- 8. Jak snadněji nakrájet vepřové maso na tenké plátky - tipy, rady
- (Ryby, maso, vnitřnosti)
- Vepřové maso nakrájíte na tenké plátky snáz, když ho před tím dáte na 20 minut zamrazit. ...
- Vytvořeno 30. listopad 2014
- 9. Jak skladovat čerstvé bylinky aby neuvadly a daly se použít?
- (Uchování potravin a nápojů)
- ... samozřejmě můžete i velmi dobře v sáčcích zamrazit. Další informace o bylinkách na www.bylinkyprovsechny.cz ...
- Vytvořeno 10. květen 2014
- 10. Jak zamrazit knedlíčky do polévky do zásoby
- (Uchování potravin a nápojů)
- Knedlíčky do polévky se dají jednoduše zamrazit. Rozložte je na plochý podnos, dejte asi na hodinu do mrazáku a ztuhlé potom naplňte do plastového sáčku a uložte v mrazicím boxu (mražáku). ...
- Vytvořeno 20. červen 2013
- 11. Jak zamrazit houby do zásoby pro omáčky a rizoto
- (Houby)
- Pokud houby rostou, udělejte si zásobu na omáčky a rizoto. Houby nakrájejte na plátky a spolu s cibulkou poduste na másle. Uložte jednotlivé porce do plastového sáčku a zamrazte.
- Vytvořeno 20. červen 2013