- Sýry se obyčejně rozpouštějí v suchém bílém víně, které pomáhá udržovat přímé teplo a dodává sýru navinulou chuť, pro vylepšení chuti můžeme použít česnek.
- Griotka se používá místo brandy v případě, že sýr ještě není dostatečně uzrálý.
- Mouka nebo kukuřičný škrob se používají, pokud je omáčka příliš řídká.
- Fondue ohřívejte na malém plameni, aby se sýr nepřipaloval.
- Když je omáčka příliš hustá, přidejte trochu zahřátého bílého vína, stopku třešňovice nebo několik kapek citronové šťávy.
- Jestliže se v omáčce tvoří žmolky, zvyšte teplotu.
- Když je omáčka řídká, přidejte trochu nastrouhaného sýru, někdy stačí přidat špetku škrobové moučky rozmíchané v trošce vína nebo vody.
- Kousky k namáčení do sýru nekrájejte příliš nadrobno, jinak budou padat z vidliček.
- Pokud děláte masové fondue, chuťově je dolaďte studenými omáčkami k namáčení masa.
Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr
Fondue (fondán) - rady při přípravě
- Základní údaje
- Kategorie: Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr
- Zobrazení: 4339