Teploty trouby při pečení cukroví, moučníků a dezertů:
- 50-100 °C (sušení) - nižší bílkové pečivo (laskonky), které se po upečení plní krémem či šlehačkou
- 130-150 °C (pečení při nízké teplotě, spíše sušení) - sněhové pečivo s ořechy, placičky a hromádky, makaronky
- 160-170 °C (pečení při nižší střední teplotě) - šlehaná (třená) tuková těsta a dorty ve vyšší vrstvě
- 170-190 °C (pečení při střední teplotě) - pečivo kypřené kypřicím práškem, pečivo s medem, perník ve vyšší vrstvě
- 190-210 °C (pečení při vyšší střední teplotě) - drobné vánoční cukroví, tvarované kynuté pečivo, koláče pečené ve formách, štoly, vánočky
- 210-225 °C (pečení při vyšší teplotě) - piškotové rolády, pečivo z listového těsta, drobné pečivo s vyšším obsahem tuku
- 225-250 °C (pečení při vyšší teplotě) - listové těsto v různých variantách, pečivo z pálené hmoty (odpalované těsto), záviny
- 250-300 °C (vysoká teplota) - rychlé a prudké zapečení sněhových hmot na předpečeném moučníku apod.