Kopřivové pesto - suroviny: miska mladých vršků kopřiv, můžeme přidat i další bylinky – třeba popenec, šalvěj či bazalku, mandlové mléko či smetana, olej, přibližně 100 g vlašských ořechů, 3 stroužky česneku, sůl, je možné přidat i sýr. Recept: Kopřivy spaříme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vložíme do nádoby na mixování, přidáme další bylinky, ořechy, česnek a přisolíme. Zalijeme trochou mléka či smetany, trochou olivového oleje, můžeme přidat i sýr. Postupně mixujeme a podle potřeby přiléváme mléko anebo olej podle potřeby. Podáváme s celozrnnými těstovinami.
Kopřivové pesto - recept, návod, postup výroby
- Základní údaje
- Kategorie: Recepty, postupy
- Zobrazení: 5395