Recept na za studena dělanou ovesnou kaši je velmi jednoduchý. Pouze nasypete ingredience do sklenice, protřepete a máte uvařeno : ) Kaše mají vysoký obsah proteinů a kvalitních sacharidů. Pokud použijete drcené ovesné vločky, tak se nasáknou mlékem mnohem rychleji a můžete si tyto kaše uvařit ráno, než půjde do školy, či do práce.
Základní recept nevařenou ovesnou kaši
Ovesné vločky nasypeme do zavařovací sklenice. Spolu s nimi mléko, jogurt, chia semínka a sladidlo, med, či cukr. Ve sklenici necháme ještě trochu místa na ovoce, které přidáme v dalším kroku. Sklenici zašroubujeme a protřepeme.
Protřepanou sklenici zas odšroubujeme a přidáme oblíbené ovoce. Sklenici necháme v lednici přes noc, kde do sebe vločky nasáknou mléko a změknou. Takto připravené kaše vydrží v lednici až 3 dny. Záleží na zralosti ovoce. Níže naleznete recepty na konkrétní kombinace.
Suroviny
- 4 lžíce ovesných vloček
- 4 lžíce mléka
- 6 lžic jogurtu
- 1 a půl lžičky semínek chia
- 1 lžíce pokrájených mandlí
- 1 lžičku sladidla (med, cukr, umělé sladidlo – nebo můžeme kompletně vynechat)
- Čtvrt šálku pokrájeného manga (asi polovinu malého manga)