Šafránové nudle s pangasem - recept: Šafrán namočte asi na deset minut do trošky horké vody. Mrkev oškrábejte, podélně rozkrojte a pokrájejte na špalíčky. Vývar přiveďte k varu. Přidejte do něj šafrán (i s vodou, v níž se louhoval) a dochuťte ho solí a kajenským pepřem. Vložte nudle a nechte je vařit. Když jsou těstoviny téměř na skus měkké, přisypejte k nim mrkev s hráškem a dovařte je. Vše sceďte a uchovejte teplé. Filety pangase očistěte, pokapejte citronovou šťávou, osolte je a opepřete. Pak je zvolna jemně opékejte na oleji po obou stranách.
Šafránové nudle s pangasem - suroviny:
- 2 velké mrkve
- 1l zeleninového vývaru
- špetka kajenského pepře
- 200g nudlí
- 200g hrášku
- 600g pangase
- citronová šťáva
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej