Věnečky a větrníky z pohanky, pohankové mouky - suroviny:   250 ml vody, špetka soli, 80 g másla, 80 g hrubé mouky, 55 g pohankové mouky, 4 vejce, libovolný krém, rumová nebo karamelová poleva.   Věnečky a větrníky z pohanky, pohankové mouky - recept:   Vodu se špetkou soli a máslem přivedeme k varu, přisypáváme mouku a na mírném ohni stále mícháme, až se těsto spojí a přestane se lepit. Do vychládlého těsta postupně vmícháme vejce a dobře vypracujeme.

 

Vložíme do sáčku s větší hvězdičkovou trubičkou a na vymaštěný plech vystříkáme požadované tvary, např. věnečky, větrníky, banánky nebo taky labutě. V předehřáté troubě, kterou při pečení zbytečně neotvíráme, je upečeme do červena. Vychladlé naplníme krémem, šlehačkou, atd. Nakonec polijeme polevou.

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny