Do oleje vhodíme kousek chleba. Pokud dopadne na dno pánve a nevyplave na povrch, je teplota nižší než 150 °C. Tato
teplota je na smažení příliš nízká. Pokud dopadne na dno a pomalu stoupá, má olej teplotu okolo 160 °C, což je teplota ideální na smažení zeleniny. Pokud kousek chleba rychle vyplave na povrch, dosahuje teplota oleje asi 180°C, takže můžeme smažit všechny druhy potravin. Pokud se chleba vůbec neponoří a rychle se smaží, má olej svou maximální teplotu, tedy okolo 190 °C.
Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky
Jak poznáme, zjistíme teplotu zahřívaného oleje pomocí kousku chleba - tipy, rady, doporučení
- Základní údaje
- Kategorie: Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky
- Zobrazení: 2459