Bílé hlávkové zelí: Nakrouhejte 500 g bílého hlávkového zelí na tenké nudličky, posypte solí a nechte odležet, aby zkřehlo. V hrnci rozpusťte lžíci sádla, přisypte 2 lžíce cukru krupice a nechte ho zkaramelizovat. Přidejte na kostičky nakrájené 2 cibule a za občasného míchání restujte asi 10 minut.

Přidejte zelí a promíchejte. Osolte, opepřete, okořeňte kmínem (asi 1,5 lžičky) a zalijte trochou vody. Přiklopte a duste na mírném ohni asi 15 minut, než zelí změkne. Ke konci vaření případně dochuťte octem či cukrem, podle toho, jakému zelí dáváte přednost.

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny