Borůvkový likér. Borůvky mají antiseptický a protiprůjmový účinek. Šťávu z 1 kg borůvek převaříme se 2 hřebíčky a 1 tyčinkou skořice. 1/4 kg cukru dáme do mísy, nalijeme na něj vařící borůvkovou šťávu a necháme stát tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Poté šťávu scedíme přes látku a přilijeme k ní 1/4 l alkoholu. Nakonec tekutinu přelijeme do lahví a ty dobře zazátkujeme. Likér na půl roku uskladníme - čím déle, tím bude lepší.
Byliny, čaje, nápoje, odvary, tinktury
Borůvkový likér proti průjmu, na průjem - jak připravit, udělat (borůvky, hřebíček, skořice, cukr, alkohol)
- Základní údaje
- Kategorie: Byliny, čaje, nápoje, odvary, tinktury
- Zobrazení: 2990