- 1. Jak obarvit bylinkovou polévku dozelena (špenát)
- (Jídla, omáčky, polévky, přílohy)
- Bylinková polévka získá pěknou sytě zelenou barvu, jestliže do ní vmixujete pár spařených listů špenátu. ...
- Vytvořeno 3. duben 2018
- 2. ► Jak odsolit polévku, jak opravit přesolenou polévku
- (Jídla, omáčky, polévky, přílohy)
- Do přesolené polévky vložte dvě syrové brambory rozkrájené na čtvrtky a povařte je. Nakonec je opět vyndejte - brambory vsáknou velkou část soli a polévka tak nebude přesolená. ...
- Vytvořeno 1. březen 2018
- 3. ► Čím zbarvit polévku dozlatova (cibule)
- (Jídla, omáčky, polévky, přílohy)
- V polévce povařte rozpůlenou neoloupanou cibuli, kterou jste předtím na místě řezu opekli - polévka získá krásnou zlatavou barvu a lepší chuť. ...
- Vytvořeno 1. březen 2018
- 4. Měsíčkovo-sluníčková keltská polévka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- (Jídla, omáčky, polévky, přílohy)
- Měsíčkovo-sluníčková keltská polévka - příprava: Mrkev a pastinák uvaříme v osolené vodě do měkka asi 20 minut (vody dáme jen tolik, aby byla zelenina ponořená). Potom obě zeleniny rozmixujeme spolu s ...
- Vytvořeno 14. listopad 2017
- 5. ► Jak se vyvarovat hrudkám z mouky v polévce, omáčce (sůl)
- (Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky)
- Když mouku na zahuštění pokrmů (polévka, omáčka) trochu přisolíte, nebude tvořit hrudky. ...
- Vytvořeno 23. říjen 2017
- 6. Nadměrná aktivita, hyperaktivita před menstruací, menzes - jak, čím zmírnit, zbavit se (fenyklová polévka)
- (Menstruace, gynekologické problémy, přechod (klimakterium))
- Krátce před začátkem menstruace jsou mnohé ženy přímo posedlé činností. Proti této hyperaktivitě pomáhá fenyklová polévka: Po 25 g květů levandule a prvosenek se smíchá s 10 g fenyklových a badyánových ...
- Vytvořeno 7. září 2017
- 7. Opožděná, zpožděná menstruace, menzes - jak, čím pomoci (bylinná polévka)
- (Menstruace, gynekologické problémy, přechod (klimakterium))
- ... nebo chřest. Tato bylinná polévka se jí několikrát denně. ...
- Vytvořeno 7. září 2017
- 8. Polévka příliš mastná - jak, čím pomoci (lednice)
- (Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky)
- Příliš mastnou polévku nechte vychladnout a dejte ji do chladničky. Po několika hodinách se na hladině vytvoří tuková vrstva a tu lze snadno sebrat lžící.
- Vytvořeno 29. květen 2017
- 9. Hubnoucí pórková polévka, polévka vhodná při hubnutí - recept
- (Recepty, postupy)
- Polévka pórková je dobrá na zahájení redukce vlastní váhy. Základem je pokrájený pórek, který se uvaří, rozmixuje, osolí a pak se dva dny, vždy po třech hodinách, vypije šálek této polévkové tekutiny. ...
- Vytvořeno 18. květen 2017
- 10. Hubnoucí zelná polévka, polévka vhodná při hubnutí - recept
- (Recepty, postupy)
- Jak zhubnout a nehladovět? Uvařte si zelnou polévku. Je to úplně jiná polévka, než na kterou jste zvyklí. Je z čerstvého, nikoliv kysaného zelí, z mrkve a patří do ní ještě česnek, tymián, případně celý ...
- Vytvořeno 18. květen 2017
- 11. Hubnoucí polévka z paprik, polévka vhodná při hubnutí - recept
- (Recepty, postupy)
- Jak zhubnout a nehladovět? Nejlepší jsou francouzské hubnoucí polévky! Uvařte si polévka z paprik: Vezměte tři červené papriky, tři brambory, jednu mrkev, cibuli, zalijete vodou, osolte a nechte ...
- Vytvořeno 18. květen 2017
- 12. Polévka jemná, vylepšená - jak připravit, udělat (máslo, petržel)
- (Jídla, omáčky, polévky, přílohy)
- Potřebujete-li zjemnit chuť polévky, přidejte do ní před podáváním kousek másla a trochu petrželky.
- Vytvořeno 18. leden 2017
- 13. Průjem - polévka proti potížím - jak připravit, udělat (brambor, mrkev)
- (Zažívání, trávení, nadýmání (plynatost), průjem)
- Také vařené brambory si dokážou poradit s průjmem. Babské rady mluví o takzvané léčivé bramboračce. To se uvaří dvě brambory a jedna mrkev, rozmixují se a mírně osolí. Vše ostatní, co byste jinak dali ...
- Vytvořeno 11. prosinec 2016
- 14. Polévka slaná, přesolená - jak, čím pomoci, zbavit slanosti (brambor)
- (Jídla, omáčky, polévky, přílohy)
- Pokud je polévka příliš slaná, může se nastavit vodou a přidat brambora. Několik plátků syrové brambory vstřebá přebytečnou sůl i z vývaru a pečeně. ...
- Vytvořeno 13. říjen 2016
- 15. Rajská polévka - čím sladit místo cukru (med)
- (Jídla, omáčky, polévky, přílohy)
- Rajskou polévku neslaďte cukrem, ale medem. Bude mít zajímavější a lepší chuť.
- Vytvořeno 28. září 2016
- 16. Řídká polévka - jak, čím zahustit (brambor)
- (Jídla, omáčky, polévky, přílohy)
- Malou bramboru několikrát propíchněte a vložte ji na 4 minuty do mikrovlnné trouby na vysoký výkon. Pak ji nakrájejte, rozmačkejte vidličkou a přidejte do hrnce.
- Vytvořeno 24. září 2016
- 17. Řídká polévka - jak, čím zahustit (chlebová střída)
- (Jídla, omáčky, polévky, přílohy)
- Do vařící polévky vhoďte malé kousky chlebové střídy - ideální je vícezrnný chléb, ale použít můžete i bílé pečivo.
- Vytvořeno 24. září 2016
- 18. Řídká polévka - jak, čím zahustit (špenát)
- (Jídla, omáčky, polévky, přílohy)
- Do vařící polévky vhoďte kousek mraženého špenátu nebo lze špenát rozehřát v mikrovlnné troubě a přebytečnou vodu scedit.
- Vytvořeno 24. září 2016
- 19. Řídká polévka - jak, čím zahustit (bramborové vločky)
- (Jídla, omáčky, polévky, přílohy)
- Bramborové vločky polévku zahustí a nijak přitom nezmění její chuť.
- Vytvořeno 24. září 2016
- 20. Řídká polévka - jak, čím zahustit (ovesné vločky)
- (Jídla, omáčky, polévky, přílohy)
- Vařené nebo syrové vločky polévku nejen zahustí, ale také polévce nedodají žádnou příchuť, naopak ji zjemní, takže ji možná budete muset trochu přikořenit.
- Vytvořeno 24. září 2016
- 21. Zabijačková polévka - jak udělat, zavařit, uchovat
- (Jídla, omáčky, polévky, přílohy)
- Zabijačková polévka - příprava: Pečlivě očištěnou a omytou vepřovou hlavu zalijeme vodou, přidáme cibuli, česnek, sůl, nové koření a celý pepř a uvedeme do varu. Vaříme mírným varem, aby se polévka nezakalila, ...
- Vytvořeno 24. červenec 2016
- 22. Připálená čočková polévka - jak, čím zachránit, pomoci (citron)
- (Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky)
- Připálenou čočkovou polévku zachráníme, když do ní přidáme několik kapek citronu.
- Vytvořeno 13. květen 2016
- 23. Přesolená polévka - jak, čím zbavit slanosti, soli (bílek)
- (Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky)
- Přesolená polévka není žádná tragédie. Vlijeme do ní dva syrové bílky, které se v polévce srazí a odeberou polévce nežádoucí slanou chuť. Potom stačí polévku přecedit. ...
- Vytvořeno 13. květen 2016
- 24. Zeleninová polévka - jak, čím zahustit (tavený sýr)
- (Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky)
- Zeleninové polévky zahustíme taveným sýrem.
- Vytvořeno 13. květen 2016
- 25. Česneková polévka proti chudokrevnosti - recept
- (Recepty, postupy)
- Česnekové polévky pomáhají potírat chudokrevnost. Polévka na chudokrecnost - příprava: Česnek rozmačkáme a osmažíme na oleji. Když trochu zezlátne, přidáme dva krajíčky tvrdého chleba a nakonec lžíci ...
- Vytvořeno 28. březen 2016
- 26. Postní polévka - recept
- (Recepty, postupy)
- Postní polévka - příprava: Špenát necháme 5 minut rozmrazovat v mikrovlnné troubě, pak jej otočíme a rozmrazujeme dalších 5 minut. Špenát vyndáme, nasekáme a dáme stranou. Velmi najemno nasekaný česnek ...
- Vytvořeno 20. březen 2016
- 27. Česneková polévka s vejcem - recept
- (Recepty, postupy)
- Česneková polévka s vejcem - příprava: Na pánvi dozlatova osmažíme velmi tenké krajíčky chleba ve velkém množství oleje. Dáme stranou a olej slijeme. Ponecháme jen trochu na osmažení česneku. Osmažíme ...
- Vytvořeno 20. březen 2016
- 28. Česneková polévka se slávkami a krevetami - recept
- (Recepty, postupy)
- Česneková polévka se slávkami a krevetami - příprava: Pilovitým nožem nakrájíme veku na kostičky a dáme osmahnout do kastrolu s trochou oleje. Neustále mícháme. Na veku scedíme zeleninový vývar. Okořeníme ...
- Vytvořeno 20. březen 2016
- 29. Česneková polévka se zakysanou smetanou - recept
- (Recepty, postupy)
- Česneková polévka se zakysanou smetanou - příprava: Česnek a brambory nasekáme a 5-7 minut smažíme na másle. Poté zalijeme vývarem a stáhneme z ohně. Vše dáme do mixéru a rozmixujeme. Přelijeme do hrnce, ...
- Vytvořeno 20. březen 2016
- 30. Žaludeční bolesti, bolest žaludku - jak, čím léčit, pomoci (česneková polévka)
- (Zažívání, trávení, nadýmání (plynatost), průjem)
- Žaludek se uklidní, když si uvaříme polévku česnečku bez tuku. Na talíř dáme rozetřené dva stroužky česneku a na kostičky nakrájený a osmahnutý chléb. Vše zalijeme horkou osolenou vodou, ve které jsme ...
- Vytvořeno 19. březen 2016
- 31. Střevní chřipka, průjem - jak, čím léčit, pomoci
- (Zažívání, trávení, nadýmání (plynatost), průjem)
- ... jen dietní suchary nebo starší pečivo. Žádné tuky nebo mléko či ovoce. Účinná je také rýžová polévka s nastrouhanou mrkví, kterou můžeme podávat i dětem. ...
- Vytvořeno 12. březen 2016
- 32. Nachlazení - jak, čím léčit (kuřecí polévka)
- (Nachlazení, angína, chřipka, rýma, průdušky)
- Horká kuřecí polévka dokáže při nachlazení zázraky. Tajemství kuřecí polévky se ukrývá v kombinaci kuřecího masa a zeleniny. V prvém je obsažen zinek, který aktivuje buňky potřebné k ochraně před bacily. ...
- Vytvořeno 12. březen 2016
- 33. Dýňová krémová polévka s ementálem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- (Recepty, postupy)
- Dýňová krémová polévka s ementálem - příprava: Dýni nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a povaříme. Když je dýně hotová, rozmixujeme ji se sýrem a mlékem, takže vznikne hladký krém. Před podáváním ...
- Vytvořeno 21. únor 2016
- 34. Rajská polévka s mátou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- (Recepty, postupy)
- Rajská polévka s mátou - příprava: Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme papriku a cibuli nakrájené na kostičky. Když cibule zezlátne, přidáme rajčata a pomalu vaříme asi 15 minut. Potom odstavíme z ohně ...
- Vytvořeno 21. únor 2016
- 35. Kvalitní vývar - jak uvařit kuřecí, hovězí, zeleninový vývar - recept, posstup, tipy, zkušenosti
- (Jídla, omáčky, polévky, přílohy)
- ... nebo gelů ve vaničkách. Tradiční polévka umí dodat sílu a bude jistě neodolatelná! ...
- Vytvořeno 14. leden 2016
- 36. Orientální kuřecí polévka s aloí - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- (Recepty, postupy)
- Orientální kuřecí polévka s aloí - příprava: Listy aloe zbavíme slupky a trnů a nakrájíme je na maličké kousky. Kuře omyjeme a zbavíme kůže a tuku. Nahrubo nameleme pepř a kuře jím posypeme. V kastrole ...
- Vytvořeno 29. listopad 2015
- 37. Cizrnová polévka, polévka z cirzny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- (Recepty, postupy)
- Cizrnová polévka, polévka z cirzny - recept: V hrnci zahřejte olej a za častého míchání osmahněte celer s cibulí. Po deseti minutách poprašte kmínem a smažte ještě minutu. Zvyšte plamen, přilijte vývar, ...
- Vytvořeno 18. září 2015
- 38. Uzená polévka s křenem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- (Recepty, postupy)
- Uzená polévka s křenem - recept: Ve třech litrech vody uvařte doměkka maso, cibuli a zeleninu. Pak maso vyjměte a vývar přeceďte do jiného hrnce. Maso nakrájejte, rýži nasypejte do vývaru a uvařte. Vejce ...
- Vytvořeno 1. červen 2015
- 39. Polévka s haluškami - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- (Recepty, postupy)
- Polévka s haluškami - recept: Kosti zalijte 1,5 l studené vody. Přidejte cibuli, pepř, nové koření, bobkový list a osolte. Vařte asi dvě hodiny, sbírejte pěnu. Pak přidejte kořenovou zeleninu a uvařte ...
- Vytvořeno 1. červen 2015
- 40. Indická hrachová polévka se zázvorem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- (Recepty, postupy)
- Indická hrachová polévka se zázvorem - recept: Hrách uvařte doměkka. Ke konci vaření ho osolte. Měkký hrách sceďte a vývar zachyťte do druhého hrnce. Asi 3/4 hrachu rozmixujte. Cibuli nakrájejte na kostičky, ...
- Vytvořeno 1. červen 2015
- 41. Mrkvová polévka s bylinkami a bílým jogurtem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- (Recepty, postupy)
- Mrkvová polévka s bylinkami a bílým jogurtem - recept: Mrkev omyjte, oškrábejte a nakrájejte na tenké plátky. V hrnci rozpusťte máslo a plátky mrkve na něm za stálého míchání asi deset minut poduste. ...
- Vytvořeno 1. červen 2015
- 42. Česnekačka, česneková polévka s tvarůžky - recept, postup, návod
- (Recepty, postupy)
- Česneková polévka s tvarůžky - recept: Mrkev, celer i brambory pokrájejte nadrobno, česnek nasekejte na tenké plátky. Vše opečte na sádle, zalijte vývarem, osolte a vařte doměkka. Chleba nakrájejte na ...
- Vytvořeno 31. květen 2015
- 43. Kroupová polévka s vepřovým masem - recept, postup, návod
- (Recepty, postupy)
- Kroupová polévka s vepřovým masem - recept: Maso vložte do hrnce s osolenou studenou vodou. Přidejte překrojenou oloupanou cibuli, celý pepř, nové koření a bobkové listy. Zvolna vařte, dokud maso nezměkne. ...
- Vytvořeno 30. květen 2015
- 44. Krémová polévka s topinambury - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava
- (Recepty, postupy)
- Krémová polévka s topinambury – recept, postup přípravy: topinambury očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, vložíme je do mísy s vodou a s plátky citronu. Rozpustíme si na pánvi máslo, přidáme ...
- Vytvořeno 11. květen 2015
- 45. Topinamburová polévka - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava
- (Recepty, postupy)
- Topinamburová polévka – postup přípravy, recept: Vývar přivedeme k varu a vložíme do něj cibuli. Topinambury oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. Vše vaříme po dobu asi 15 minut. Pak přidáme smetanu ...
- Vytvořeno 11. květen 2015
- 46. Jak využít stonek z brokolice - tipy, rady (polévka, dresing do salátu)
- (Potraviny)
- Jak využít stonek z brokolice? Ze stonku brokolice uvařte polévku, stylem bramboračka. Druhá možnost je ta, že brokolicový stonek necháte stát minimálně přes noc v čisté vodě a další den tuto zálivku ...
- Vytvořeno 7. květen 2015
- 47. Jak to udělat, co použít, aby se nám vytečená tekutina z hrnce nepřipálila na plotně, sporáku - tipy, rady, doporučení (sůl)
- (Úklid)
- Překypí-li nám na plotnu polévka nebo mléko a podobně, hodíme na pláty kamen hrst soli. Sůl vsaje do sebe vlhkost a nepříjemný zápach. Poté se plotna snadněji čistí. ...
- Vytvořeno 19. duben 2015
- 48. Jak to udělat, aby se nám mléčná polévka nesrazila - tipy, rady, doporučení
- (Jídla, omáčky, polévky, přílohy)
- Používáme-li do polévky mléko, je lépe jej předem povařit, abychom zabránili tomu, že se nám polévka nebo omáčka srazí. ...
- Vytvořeno 19. duben 2015