Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Jak se zbavit krtonožky v zahradě - tipy, rady, zkušenosti (hlístice)

Vyskytne-li se vám na zahradě krtonožka, rostliny chřadnou a posléze odumírají. Mají nakousané nebo prokousané kořeny, postiženy mohou být i spodní části stonků. Škůdce se vyskytuje téměř u všech druhů zeleniny a najdeme ho i na jahodách. Dospělé krtonožky jsou velké asi 4-6 cm a mají žlutohnědou barvu. Hmyz žije v podzemních chodbičkách o průměru prstu a v noci vylézá na povrch.

Mladé exempláře přezimují v zemi. Pokud chcete tohoto škůdce ze zahrady vyhnat, nabídněte místo v zahradě jeho přirozeným nepřátelům - rejskům, ježkům a ptákům. Můžete také na postižených místech zahrabat do země plechovky od konzerv nebo sklenice tak, aby jejich okraj splýval s terénem. Hmyz se během svého nočního putování do těchto pastí nachytá a můžete ho pak snadno zlikvidovat. Proti mladým krtonožkám můžete od dubna do června nasadit užitečné dravé hlístice, které jednoduše přidáte do vody na zalévání, pokud teplota půdy již dosáhla 12 °C.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny