Příprava masa před grilováním - rady, doporučení
Zveřejněno: pátek 1. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4836x
Před grilováním potíráme maso směsí oleje, koření bylinek a necháme minimálně hodinu odležet.
Jak grilovat drůbeží maso - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: pátek 1. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4611x
V průběhu grilování do masa nepícháme, aby nevytekla šťáva. Obracíme kleštěmi na grilování.
Marinování masa před grilováním - využijte tatarskou omáčku, pomerančovou či grepovou šťávu
Zveřejněno: neděle 23. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5188x
Přemýšlíte jak rychle namarinovat maso před grilováním? Potřete ho před tepelnou úpravou tatarskou omáčku (ta se skládá z vaječných žloutků a tuku) a pokud chcete mít maso dietnější a méně tučné, namarinujte ho šťávou z pomeranče nebo grepovou šťávou. Maso získá neobvyklou chuť.
Jak zabránit rychlému vychlednutí jídla při grilování v zimě
Zveřejněno: čtvrtek 20. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4534x
Existuje několik triků, k těm základním patři ten, že si talíře předem nahřejete. Nebo i ten, že ugrilované jídlo přiklopíte druhým talířem a zabalíte ho ještě do alobalu. Obvykle to ale není zapotřebí, neboť upečené maso strávníci většinou spořádají ještě dřív, než by vůbec k jeho vychladnutí došlo.
Jak zkrátit čas grilování v zimě na sněhu
Zveřejněno: čtvrtek 20. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4557x
Rozhodně počítejte s tím, že v zimě vám bude grilování trvat déle než v letních měsících. Zkrátit čas grilování pomůže také pomůcka - takzvaný zapalovací komín, který rychleji rozpálí brikety nebo dřevěné uhlí na provozní teplotu. Další možností je také plynový gril. Jeho pořízení je ale obvykle dražší záležitost.
Je na grilování lepší dřevěné uhlí nebo brikety?
Zveřejněno: čtvrtek 20. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7816x
Můžete grilovat na obojím. V zimě jsou ale výhodnější brikety, neboť obvykle žár z nich vydrží déle. Počítejte ale s tím, že jich na sněhu spotřebujete více než v létě. Je taky důležité, aby byly stoprocentně suché. Kupteje proto s předstihem a uložte na suchém místě.
Jaké potraviny se hodí v zimě na grilování
Zveřejněno: čtvrtek 20. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4991x
K zimnímu počasí patři tradičně hutnější pokrmy. Vedle zeleniny, ryb a kuřecího masa lze na grilu připravit vepřové, hovězí, zvěřinu nebo zkuste kachnu. Odvážnější "gril mistři" dokážou na sněhu upéct dokonce i sladký moučník a nebojí se ani ovoce. Třeba ananas je výborný.
Kdy je vhodný gril s poklopem
Zveřejněno: čtvrtek 20. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6082x
Tento způsob je vhodný, pokud je nutné potraviny grilovat déle než 25 minut nebo pokud hrozí vysušení či připálení. Poklop zajistí, aby teplo neunikalo a propékání probíhalo rovnoměrně, díky tomu se také nemusí potraviny během grilování obracet.
Jaký gril se hodí na zimní grilování
Zveřejněno: čtvrtek 20. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4553x
Pro zimní grilování jsou nejlepší grily s poklopem. S takovými grily můžete grilovat za každého počasí. Poklopy chrání pokrm nejenom před deštěm a sněhem, ale také dokonale zajistí stejnoměrné propečení masa i v rninusových teplotách. Dosažená teplota se pohybuje kolem 180 °C a propékáni probíhá pomocí horkého vzduchu, který obíhá rovnoměrně kolem roštu.
Další rady v kategorii
-
Čím rozdmýchat oheň v grilu (sůl)
-
Gril zanesený, špinavý - jak, čím vyčistit, odstranit připáleniny (alobal)
-
Grilování - jak poznat správnou teplotu rozpáleného dřeva při grilování
-
Grilování - jak správně grilovat, aby se maso nevysušilo
-
Grilování - správné roztápění grilu, jaké dřevo použít
-
Jak grilovat drůbeží maso - tipy, rady, doporučení
-
Jak rozdělit gril do zón, aby se maso správně ugrilovalo - postup, návod
-
Jak zabránit rychlému vychlednutí jídla při grilování v zimě
-
Jak zkrátit čas grilování v zimě na sněhu
-
Jaké potraviny se hodí v zimě na grilování
-
Jaký gril se hodí na zimní grilování
-
Je na grilování lepší dřevěné uhlí nebo brikety?
-
Kdy je vhodný gril s poklopem
-
Kouř z grilu při grilování - jak zabránit, zamezit (sůl)
-
Marinování masa před grilováním - využijte tatarskou omáčku, pomerančovou či grepovou šťávu
-
Maso před grilováním - co s ním udělat, aby bylo měkké a šťavnaté
-
Mastné a připálené skvrny, fleky na grilu - jak, čím vyčistit, odstranit (kávová sedlina)
-
Mastné a připálené skvrny, fleky na grilu - jak, čím vyčistit, odstranit (soda)
-
Mastné a připálené skvrny, fleky na grilu - jak, čím vyčistit, odstranit (soda, voda)
-
Nákup dřevěného uhlí ke grilování - nač si dát pozor, jak nakupovat
-
Připálené zbytky jídla na grilu - jak, čím odstranit, odmočit (kávová sedlina)
-
Připalování masa k roštu při grilování - jak, čím zabránit, zamezit (špek)
-
Příprava masa před grilováním - rady, doporučení
-
Uhlí v grilu špatně hoří - jak, čím pomoci, rozdmýchat plamen (fén)
-
Výber, koupě grilu - nač si dát pozor, jak vybírat (plech)
-
► Bramborové špízy na grilu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
► Jak, čím vyčistit špinavý gril (cibule)
-
► Plněné grilované brambory - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
► Salát z grilované zeleniny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience