Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Pampeliškový med - recept

Pampeliškový med - příprava: Pampeliškové květy sbíráme nejlépe v poledne, kdy jsou plně rozvinuté. Nasypeme je do kastrolu, zalijeme asi litrem vody, přivedeme k varu a 10 minut povaříme. Přidáme dobře omyté pokrájené citrony i s kůrou a necháme 24 hodin louhovat.

Druhý den odvar přecedíme přes plátno, které dobře vymačkáme, abychom získali co nejvíce výluhu. Přidáme cukr a za občasného zamíchání vaříme tak dlouho, až med zhoustne. Hustotu zkusíme tak, že kápneme lžičku medu na talířek a necháme vychladnout. Horký med nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a na 10 minut postavíme dnem vzhůru.

Pampeliškový med - suroviny:

  • 300 velkých květů pampelišky
  • 1 kg krystalového cukru
  • 2 citrony

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny