Palačinky s malinami a mascarpone - příprava: Mouku smíchejte s cukrem a solí. Vejce rozklepněte do mléka a rozšlehejte. Potom mléčnou směs pomalu zašlehávejte do mouky. Když má těsto požadovanou konzistenci, rozpalte si pánvičku a lehce ji vymastěte olejem. Naběračku těsta nalijte doprostřed pánve a rozlijte do okrajů. Ve chvíli, kdy se z okrajů začíná kouřit a těsto se odpaluje, palačinku otočte a dopečte z druhé strany.
Mascarpone smíchejte s moučkovým cukrem a vyšlehanou šlehačkou. Touto směsí naplňte teplé palačinky, přidejte čerstvé maliny a lístky máty a složte na čtvrtiny. Posypte moučkovým cukrem, dozdobte malinami a mátou a můžete podávat.
Palačinky s malinami a mascarpone - suroviny:
- 100 g hladké mouky
- sůl
- 1 lžíce hnědého cukru
- 2 vejce
- 300 ml polotučného mléka
- olej
- 100 g mascarpone
- 150 ml 33% smetany
- 100 g malin
- 70 g moučkového cukru + na posypáni
- čerstvou mátu