Pohankové palačinky s citrónem, banánem a skořicí - příprava: do mléka do vysoké nádoby rozmícháme mouku, sůl a rozmačkáme oloupané banány. Vše rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme skořici a citrónovou šťávu. Na pánvi na mírném ohni rozpálíme olej a přebytečný odlijeme do plecháčku vedle, pánev stačí jen mírně namaštěná.
Těsto nalijeme na pánev a osmažíme do zlatova po obou stranách. Před každou další dávkou těsta pánev pomastíme olejem. Palačinky sypeme skořicí a ochutíme šťávou z citrónu. Není třeba sladit, banány jsou sladké dost, můžeme doplnit pomerančovou marmeládou či čerstvými citrusy na ozdobu. Pohankové palačinky lze připravit i bez banánů.
Pohankové palačinky s citrónem, banánem a skořicí - suroviny:
- 2 hrnky mouky z pohanky, jemně mletá
- 2 hrnky mléka
- 4 menší zralé banány
- šťáva z 1 biocitrónu
- špetka soli
- skořice