Brusinky s jablky - příprava: Brusinky přebereme a propláchneme vodou. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a celé čtvrtky povaříme ve vodě s cukrem do lehkého změknutí. Vyjmeme je, do šťávy vložíme brusinky a při nízké teplotě je 10 minut povaříme. Scedíme, do šťávy přidáme skořici a citronovou kůru a šťávu a ještě chvilku povaříme.
Do skleniček skládáme střídavě brusinky a jablka a zalijeme šťávou. Zavíčkujeme a sterilujeme 15 minut při teplotě 85 C.
Brusinky s jablky - suroviny:
- 1 kg brusinek
- 1 kg jablek
- 1/2 l vody
- 500 g krystalového cukru
- kousek celé skořice
- kousek citronové kůry
- 1 lžíce citronové šťávy