Stříbrné předměty, šperky, zašlé, bez lesku - jak, čím vyleštit, naleštit (kečup)
Zveřejněno: pondělí 8. květen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2020x
Možná máte doma stříbrné šperky nebo stříbrné nádobí. Takové věci jsou krásné, jen časem ztrácejí svůj lesk a ten jen tak nedocílíte. Na to potřebujete speciální prostředky, ale pokud se vám nechce zbytečně vyhazovat peníze, použijte to, co máte po ruce.
Výborný na navrácení lesku je kečup. Ten stačí rozetřít po celé ploše a nechat chvíli působit, a nakonec pečlivě vyleštit.
Další rady v kategorii
-
Černé skvrny, fleky na páncičkách, pánvích - jak, čím vyčistit, odstranit (šťáva z rajčat)
-
Černé skvrny, fleky na páncičkách, pánvích - jak, čím vyčistit, odstranit (vinný kámen)
-
Chromované nerezové nádoby, nádoby z chromu, nerezu - jak, čím vyčistit, umýt (soda)
-
Čím je možné nahradit leštěnku, leštidlo do myčky na nádobí
-
Čím nahradit tabletu do myčky když vám dojde
-
Cínové nádobí zašlé - jak, čím vyčistit, umýt (kapustové listy)
-
Cínové, plechové nádobí zašlé - jak, čím vyčistit (šťáva z brambor)
-
Čisticí prostředek, pasta na připálené plechy, hrnce a kastrolky
-
Dřevěná prkénka, vařečky - jak, čím vyčistit, vybělit (ocet)
-
Dřevěné kuchyňské prkénko praská - jak, čím pomoci, zabránit (vlhká utěrka)
-
Dřevěné mísy, mísy ze dřeva - jak pečovat, udržovat (voskovaný papír)
-
Držák na pokličce od hrnce upadl, pokazil se - jak, čím nahradit (korek)
-
Gril, pečící trouba, pánev, plech špinavý, připálený - jak, čím vyčistit (sůl)
-
Hliníkové nádobí, nádobí z hliníku černé, zčernalé - jak, čím vyčistit (citron)
-
Hrnce lesklé, beze skvrn - jak, čím docíli (voda z bramborových slupek)
-
Hrnce mastné, zamaštěné - jak, čím zbavit mastnoty, umýt (voda z těstovin)
-
Hrnce připálené - jak, čím odmočit (aviváž)
-
Hrnec připálený, připálené jídlo v hrnci - jak, čím vyčistit, odstranit (coca-cola)
-
Hrnec připálený, připálené jídlo v hrnci - jak, čím vyčistit, odstranit (kysané zelí)
-
Hrnec připálený, připálené jídlo v hrnci - jak, čím vyčistit, odstranit (prací prášek, ocet)
-
Hrnec připálený, připálené jídlo v hrnci - jak, čím vyčistit, odstranit (soda)
-
Hrnec s připálenou krustou na dně - jak, čím vyčistit, odstranit (saponát, škrabka)
-
Jak často měnit houbičku na nádobí
-
Jak dostat zbytky masa z masového strojku (suchý chleba)
-
Jak lépe naostřit nože? Pomůže vám solný roztok..
-
Jak mýt příbory se dřevěnou rukojetí a jak je po mytí ošetřit - tipy, rady, doporučení
-
Jak mýt, naleštit příbory ze stříbra (kyselé mléko)
-
Jak naleštit příbory ze stříbra (sůl, soda, mýdlová voda)
-
Jak naostřit kuchyňský nůž snadno a rychle
-
Jak naostřit struhadlo na zeleninu a ovoce v kuchyni snadno a rychle
-
Jak narovnat zkroucené, zvlněné prkénko (voda, zátěž)
-
Jak ochránit teflonový povrch pánve při skladování pánví ve skříňce
-
Jak očistit špinavý otvírák na konzervy
-
Jak odstranit nálepky z lahví (voda, plamen, krém)
-
Jak odstranit odolný zápach z umyté nádoby
-
Jak odstranit pach z pánve po smažení cibule - postup, návod (ocet, sůl)
-
Jak odstranit připálené jídlo z hrnce (odvaření)
-
Jak odstranit rez ze dna hrnců (petrolej)
-
Jak odstranit rybí zápach (rybinu) z nádobí a příborů
-
Jak odstranit skvrny od červené řepy z prkénka (citron)
-
Jak odstranit skvrny z nerezových, chromových hrnců (ocet)
-
Jak odstranit usazeniny od čaje na hrnku, šálku
-
Jak odstranit usazeniny z čaje (cola, ovocný nápoj)
-
Jak odstranit vodní kámen z hrnce, kastrolu když nemáte ocet
-
Jak odstranit vodní kámen z konvice pomocí octu, citronové šťávy - postup, návod
-
Jak odstranit z mlýnku na kávu pach bylinek (chleba)
-
Jak odstranit z prkénka pach cibule (studená voda)
-
Jak odstranit zápach cibule z nože (syrová mrkev)
-
Jak odstranit zašlé skvrny ze smaltovaných hrnců (slupky z jablek)
-
Jak odstranit zašlou špínu z nádobí (sůl)
-
Jak ošetřit dřevěné příbory (olej)
-
Jak předejít zaklínění skleněné zátky ve sklenici, karafě (olej)
-
Jak se najíst z talířku bez jeho zašpinění (potravinová folie na povrch)
-
Jak se vyhnout prasknutí sklenice po nalití vařicí vody
-
Jak se zbavit čajových skvrn v termosce nebo hrnku snadno a rychle
-
Jak se zbavit pachu cibule na pánvičce
-
Jak se zbavit rybiny, rybího zápachu na nádobí
-
Jak se zbavit rybiny, rybího zápachu z prkénka, nádobí, náčiní
-
Jak se zbavit zápachu v plastové dóze - postup, návod
-
Jak snadno nabrousit nůž (slaná voda)
-
Jak snadno odstranit připáleninu z hrnce, kastrolu
-
Jak to udělat, aby bylo sklo po umytí lesklé - postup návod (voda s octem a solí)
-
Jak vkládat příbory do myčky, aby se dobře umyly
-
Jak vyčistit cínové nádobí
-
Jak vyčistit hliníkové nádobí vařením
-
Jak vyčistit lis na česnek (zubní kartáček)
-
Jak vyčistit lis na česnek snadno a rychle
-
Jak vyčistit měděné nádobí a příbory
-
Jak vyčistit nádobí z mosazi pomocí soli a octa - postup, návod
-
Jak vyčistit nerezové hrnce (voda ze špenátu)
-
Jak vyčistit nerezové nádobí pomocí hadříku a jedlé sody - postup, návod
-
Jak vyčistit plastové nádobí aby nesmrdělo, nezapáchalo
-
Jak vyčistit připálený hrnec (odmašťovač, písek na nádobí)
-
Jak vyčistit rez z plechů (rajčatová šťáva)
-
Jak vyčistit skvrnu na nerezovém nádobí
-
Jak vyčistit slepovaný porcelán od prachu, nečistot (olej, škrobová moučka)
-
Jak vyčistit špinavou kojeneckou láhev s usazeninami
-
Jak vyčistit staré vařečky aby vypadaly jak nové
-
Jak vyčistit talíř od zaschlých meruňkových skvrn snadno a rychle
-
Jak vyčistit termosku od čaje
-
Jak vyčistit termosku, remosku od kávy, čaje snadno a rychle pomocí skořápek z vajec
-
Jak vyčistit zašlé skvrny ze smaltovaných hrnců (rebarbora)
-
Jak vyčistit zašlé stříbrné příbory (zubní pasta)
-
Jak vyčistit, naleštit cínové nádoby (teplé pivo)
-
Jak vyčistit, naleštit kuchyňské příbory (voda z brambor)
-
Jak vyčistit, vybělit dřevěné vařečky a dřevěné prkénko
-
Jak vyleštit nerezové příbory, aby se krásně leskly - tipy, rady, doporučení (voda z brambor)
-
Jak vyleštit příbory bez práce snadno a rychle
-
Jak vyrovnat křivé kuchyňské prkénko, desku
-
Jak využít starou houbovou kuchyňskou utěrku - určitě ji nevyhazujte
-
Jak zabránit černání stříbrných příborů (hedvábný papír)
-
Jak zabránit černání stříbrných příborů (křída)
-
Jak zabránit popraskání sklenice s vařicí vodou
-
Jak zabránit reznutí litinové pánve (rostlinný olej)
-
Jak zabránit reznutí litinové pánve (sůl, papír)
-
Jak zabránit vzniku skvrn na příborech
-
Jak zabránit vzniku zápachu v termosce (cukr)
-
Jak zabránit zčernání příboru pomocí křídy na tabuli
-
Jak zbavit dřevěné kuchyňské prkénko zápachu snadno a rychle
-
Jak zbavit nůž zápachu po česneku (mrkev)