Anýzová bábovka - příprava: Našleháme vajíčka s cukrem, mlékem a olejem. Prosátou mouku smícháme se škrobem a droždím. Přidáme k vajíčkům spolu s citronovou kůrou a anýzovým likérem. Vše dobře promícháme. Máslem vymastíme
formu na bábovku a nalijeme do ní těsto. Předehřejeme troubu na 170 C a bábovku pečeme 25 až 30 minut. Necháme vychladnout a vyklopíme. Pocukrujeme.
Anýzová bábovka - suroviny:
- 2 vajícka
- 175 g cukru
- 12 lžic slunečnicového oleje
- 6 lžic mléka
- 170 g mouky
- 80 g škrobu
- půl sáčku droždí
- 1 sklenička anýzového likéru
- nastrouhaná kůra z 1 citronu
- moučkový cukr
- máslo