Bramborové lodičky - recept: Batáty neloupejte, jenom je omyjte a osušte (klasické brambory oloupejte). Nakrájejte z nich 16 větších a 16 malých kousků a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je olivovým olejem, osolte je a vložte do předem vyhřáté trouby. Pečte při 180 C, dokud nejsou měkké. Rajčátka opláchněte, osušte a nakrájejte na plátky. Lístečky šťovíku nebo špenátu operte pod studenou vodou a nechte je dobře okapat. Na každé párátko napíchněte malý kousek batátu či brambory, pak mozzarellu zabalenou do lístku šfovíku nebo špenátu a nakonec rajčátko. Špízek zapíchněte do většího kousku brambory.
Bramborové lodičky - suroviny:
- 2 batáty (nebo 4 brambory)
- 16 kuliček třešničkové mozzarelly
- lístečky šťovíku nebo špenátu
- párátka na napichování
- olivový olej
- sůl
- několik cherry rajčátek