Domácí ovocný nanuk (meruňkovo-jahodový) - recept: V hrnci promícháme cukr s vodou a lehce zahřejeme, až se cukr rozpustí. Meruňky omejeme, zbavíme pecek, oloupeme a rozmixujeme. Pak promícháme s půlkou vody s cukrem. Z omytých jahod odstraníme stopky a rozmixujeme. Kaši pak propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili jadérek a smícháme se vodou s cukrem.
Pak rozdělujte jednotlivé směsi do forem. Buď si udělejte čisté jahodové a meruňkové nanuky nebo si udělejte nanuky s oběma ovoci naráz. Při nalívání do forem můžete do různých úrovní umístit vždy po jednom kousku čerstvé borůvky či maliny. Dáme minimálně na 5 hodin do mrazáku.
Domácí ovocný nanuk (meruňkovo-jahodový) - suroviny:
- 3 meruňky
- 200 g jahod
- 200 g cukru
- 400 ml vody
- maliny či borůvky na ozdobu