Domácí ovocný nanuk rybízo-smetanový - recept: rybíz propasírujeme přes sítko a osladíme dvěma lžícemi medu. Smícháme cukr, smetanu a vanilku, kterou vyjmeme z vanilkového a šleháme, dokud směs nezhoustne. Můžeme vyšlehat až do krémové šlehačky, akorát se pak bude trošku hůře vkládat do forem. Tedy je lepší, aby šlehačka byla tekutá. Formy naplníme propasírovaným rybízem, umístíme do nich celou malinu a pak dolejeme šlehačkou. Dáme minimálně na 5 hodin do mrazáku.
Domácí ovocný nanuk rybízo-smetanový - suroviny:
- 200 g rybízu
- 2 lžíce cukru moučka
- 200 ml smetany ke šlehání
- vanilkový lusk
- 2 lžíce medu
- několik malin na ozdobu