Glazovaný losos se salátem a konopnými semínky - suroviny: 1 kg lososa bez kůže, 1 lžíce olivového oleje, 1 nakrájená šalotka, ¼ hrníčku octa z červeného vína, ¼ hrníčku hrubozrné hořčice, ¼ hrníčku hnědého cukru, salát, 400 g řeřichy (a dalších listovin tohoto druhu), hrst konopných semínek, citron nakrájený na klínky.
Glazovaný losos se salátem a konopnými semínky - recept: Rozpálíme pánev a opečeme na ní nasucho konopná semínka. Vysypeme je do mističky stranou a na rozpálené pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje, přidáme šalotku a asi 3 minuty opékáme. Pak vlijeme ocet a mícháme další minutu. Přidáme cukr a hořčici a mícháme asi minutu, dokud vše neprohřejeme a hezky se nám to nespojí. Popepříme, posolíme. Pak necháme odležet v lednici v nádobě bez přístupu vzduchu.
Filety lososa osolíme, opepříme, umístíme na pečící papír a potřeme je polovinou glázy. Necháme opékat na pánvi 5–10 minut. Salát lehce zpaříme a servírujeme na talíř spolu s lososem, posypeme semínky a pokapeme glázou. Přidáme plátek citronu na pokápání ryby.