Grilovaný losos s italskou čočkou: čočku nasypte do hrnce a zalijte studenou vodou. Do plátna zabalte pár kuliček nového koření, celého pepře, bobkového listu a snítku rozmarýnu, pytlík vložte do hrnce s čočkou a vařte maximálně 30 minut. Mrkev, řapíkatý celer, šalotku, stroužek česneku a pórek nakrájejte na malé kostičky.
V hrnci rozehřejte olivový olej a zeleninu orestujte. Do základu přilijte kapku balsamikového octa. Uvařenou čočku přidejte k orestované zelenině a prohřejte. Nakonec vmíchejte rajče nakrájené na kostičky a nasekanou pažitku. Steaky z ryby osolte a opepřete bílým pepřem. V pánvi rozehřejte olivový olej a steaky opečte z obou stran do zlatova. Servírujte s pár lístky petrželky.
Grilovaný losos s italskou čočkou - suroviny:
- losos 4 steaky
- zelená čočka 300 g
- nové koření
- černý a bílý pepř
- bobkový list
- rozmarýna
- mrkev
- řapíkatý celer
- pórek
- balsamikový ocet
- rajče
- pažitka
- olivový olej
- sůl
- petrželka