Indická hrachová polévka se zázvorem - recept: Hrách uvařte doměkka. Ke konci vaření ho osolte. Měkký hrách sceďte a vývar zachyťte do druhého hrnce. Asi 3/4 hrachu rozmixujte. Cibuli nakrájejte na kostičky, česnek prolisujte. Chilli papričku a papriku zbavte semínek. Papriku nakrájejte na nudličky, chilli papričku na kolečka. Poté v kastrolu rozehřejte olej, orestujte na něm nakrájenou cibuli a přidejte zbylou zeleninu. Vše ještě krátce opečte. Zeleninovou směs zasypejte kari, přidejte asi půl lžičky koriandru a kardamomu a jednu lžíci zázvoru. Přilijte výar a podle potřeby vodu. Přidejte sterilovaný hrášek a rozmixovaný i zbylý celý vařený hrách. Polévku krátce povařte. Rozdělte ji do talířů, můžete ozdobit čerstvými lístky koriandru.
Indická hrachová polévka se zázvorem - suroviny:
- 200g žlutého hrachu
- sůl
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 chilli paprička
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce kari
- drcený koriandr
- mletý kardamom
- nastrouhaný zázvor
- 150g sterilovaného hrášku