Sladkokyselé hovězí maso s bylinkami a ovocem - recept: Cibuli nakrájejte, nechte zesklovatět na oleji, přidejte maso a opečte ho. Přidejte sůl, pepř, kurkumu, zázvor a skořici. Podlijte vodou a vínem a poduste. Rajčata spařte vroucí vodou, oloupejte a nakrájejte. Brambory oloupejte, nakrájejte a dejte i s rajčaty k masu. Vše poduste doměkka. Ovoce nakrájejte a přidejte k masu. Krátce prohřejte. Nakonec maso dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte s pečivem nebo rýží.
Sladkokyselé hovězí maso s bylinkami a ovocem - suroviny:
- 1 cibule
- 4 lžíce oleje
- 500g hovězího mletého masa
- sůl
- mletý černý pepř
- kurkuma
- zázvor
- skořice
- 100ml bílého vína
- 250g rajčat
- 300g brambor
- 1 pomeranč
- 150g broskví (kompot)
- 50g sušených švestek