Lívanečky s ovesnými vločkami - příprava: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, rozmícháme vejce a cukr. Mouku a vločky smícháme se solí, citrónovou kůrou a pak i s mlékem, s droždím a vejci. Umícháme hustší těsto, které necháme vykynout. Lívance smažíme buď v oleji a osušíme na papírovém ubrousku, nebo je můžeme upéct na vymaštěném plechu v troubě, nebudou pak tolik mastné. Hotové lívance mažeme džemem z aronie a zdobíme bílým jogurtem.
Lívanečky s ovesnými vločkami - suroviny:
- 2 hrnky polohrubé mouky (z toho 1 hrnek celozrnné pšeničné, špaldové, ječné či pohankové)
- 1 hrnek jemných ovesných vloček
- 2 a půl hrnku mléka (nebo podmáslí či kefíru)
- 1 vejce
- 1 lžíce droždí
- nastrouhaná citrónová kůra
- 1 lžíce cukru
- 1 vanilkový cukr bio
- špetka soli
- olej na smažení
- džem a bílý jogurt na hotové lívance