Slané kobližky s treskou - příprava: Tresku namočíme na 24 hodin do studené vody, abychom ji zbavili soli. Vodu několikrát vyměníme. Osušíme papírovou utěrkou. Připravíme bramborovou kaši a omastíme ji máslem. Tresku
nakrájíme na kousky. Nakrájíme cibuli a utřeme česnek. Smícháme s petrželkou, droždím a žloutky a vmícháme do bramborové kaše. Vše důkladně promícháme, až vznikne hladké těsto. Z bílků ušleháme sníh, osolíme a přidáme do těsta. Potom rukou tvoříme kuličky. V pánvi rozehřejeme velké množství oleje. Do horkého oleje postupně vkládáme
kuličky z těsta. Když jsou hotové, necháme je okapat na papírové utěrce, aby se zbavily přebytečné mastnoty. Ihned podáváme.
Slané kobližky s treskou - suroviny:
- 150 g tresky
- 250 g bramborové kaše
- 3 vajíčka
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 snítka petržele
- 1 lžička droždí
- špetka soli