Špagety s tuňákem a citronovou omáčkou – recept: Všechna vejce si uvařte nahniličko. Ve studené vodě je pak nechte trochu zchladnout a oloupejte je. Špagety uvařte v osolené vodě na skus. Sceďte je a nechte dobře okapat. Olej z tuňáka nalijte do pánve a orestujte na něm nadrobno nasekanou cibuli. Poté přidejte zakysanou smetanu a trochu najemno nastrouhané citronové kůry a vymačkané citronové šťávy. Přisypte nadrobno nasekanou pažitku. Vše dochuťte solí a mletým černým pepřem a prohřejte. Do směsi přidejte tuňáka a uvařené okapané špagety. Vše dobře prohřejte. Špagety rozdělte do talířů nebo misek. Každou porci doplňte uvařeným pokrájeným vajíčkem. Vhodnou přílohou je zeleninový salát s citronovou zálivkou.
Špagety s tuňákem a citronovou omáčkou – suroviny:
- 1 citron
- 1 svazeček pažitky
- sůl
- mletý černý pepř
- 4 vejce
- 400g špaget
- 2 konzervy tuňáka v oleji
- 1 cibule
- 200 g zakysané smetany