Tatarský biftek z lososa - příprava: Nakrájíme cibulku, polovinu kaparů a 4 snítky pažitky. Z lososa pečlivě odstraníme kůži a šupiny, omyjeme ho velmi studenou vodo a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme maso na co nejmenší
kostičky. Na drobno nakrájíme také uzeného nebo marinovaného lososa. Smícháme a přidáme cibulku, kapary a nakrájenou pažitku, olej, citronovou šťávu a tabasco. Osolíme a opepříme. Znovu důkladně promícháme a směs
dáme do kulatých forem vymazaných máslem. Na 2 hodiny odložíme do chladničky. Vyklopíme z forem a ozdobíme hlávkovým salátem, rukolou, rozpůlenymi výhonky chřestu, snítkami pažitky a zbývajícími kapary. Také můžeme podávat s topinkou a máslem.
Tatarský biftek z lososa - suroviny:
- 800 g čerstvého lososa
- 6 tenkých plátků uzeného nebo marinovaného lososa
- 2 lžíce kaparů
- 1 cibulka
- 12 snítek pažitky
- 2 lžíce oleje
- šťáva z 1 citronu
- 6 kapek tabaska
- 4 výhonky zeleného chřestu vařené v páře
- hlávkový salát
- rukola
- sůl
- černý pepř
- máslo