Rajčata s mangovou omáčkou - příprava: Rajčata omyjeme, odřízneme svrchní část a lžící odstraníme dužinu. Položíme je odkrojenou částí na prkénko, aby z nich odtekla šťáva. Dužinu nakrájíme najemno a uschováme. V pánvi rozehřejeme
2 lžíce oleje a dozlatova osmahneme nakrájený česnek a cibuli. Přidáme polovinu oloupaných krevet nakrájených na malé kousky a dužinu z rajčat. Necháme vařit, dokud krevety nezměknou. Na druhé pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a osmahneme zbytek oloupaných krevet. Směs osolíme a opepříme a rozdělíme do 4 rajčat. Nakonec doplníme čekankou, krevetami vcelku a kousky manga.
Příprava mangové omáčky: Mango oloupeme, nakrájíme a vymačkáme, abychom získali sklenici šťávy. Šťávu svaříme s vínem, dokud tekutiny nezůstane asi polovina. Přidáme smetanu a mícháme, dokud se vše dobře nespojí. Osolíme a opepříme. Přidáme máslo a jemně šleháme, dokud není směs hladká a lesklá.
Rajčata s mangovou omáčkou - suroviny:
- 4 středně velká zralá a tuhá rajčata
- 200 g krevet
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- 1 mango
- 1 čekanka
Na omáčku:
- šťáva z 1 manga
- stejné množství suchého bílého vína
- 100 ml smetany
- 100 g másla
- mletý bílý pepř
- špetka soli