Zapékané krůtí plátky se zeleninou a smetanovou omáčkou - recept: Krůtí maso jemně naklepejte, osolte a opepřete. Na pánvičce je na části oleje orestujte z obou stran. Zeleninunakrájejte na kostky a orestujte na zbylém oleji. Plech vymažte máslem a vložte řízky. Na ně rozložte orestovanou zeleninu. Šlehačku smíchejte se zakysanou smetanou a hořčicí a zalijte zeleninu. Zapékejte při 200 °C asi 15 minut. Podávejte s dušenou rýží a petrželkou.
Zapékané krůtí plátky se zeleninou a smetanovou omáčkou - suroviny:
- 400g krůtích prsou
- 1/2 červené papriky
- 1/2 zelené papriky
- 1/2 žluté papriky
- 2 rajčata
- 1 malá cuketa
- 100ml smetany ke šlehání
- 70ml zakysané smetany
- 2 lžíce hrubé
- francouzské hořčice
- sůl
- mletý černý pepř
- 2 lžíce oleje
- máslo na plech