Krůtí řízky se smetanovou omáčkou - recept: Z jednoho citronu nastrouhejte kůru. Krůtí prsa rozdělte na osm plátků a rozklepejte je. Osolte je a opepřete, zakapejte šťávou z druhého citronu a vetřete do nich nastrouhanou citronovou kůru. Deset minut je nechte odpočinout. Brokolici očistěte a rozeberte na růžičky. Košťál nakrájejte na kousky. Vše spařte v osotené vroucí vodě (koštál brokolice můžete chvilku povařit). V pánvičce rozehřejte olej a řízečky na něm z obou stran opečte. Pak je vyjměte, zabalte do alobalu a nechte je krátce odpočinout. Výpek zalijte smetanou ke šlehání a zredukujte ji asi na 2/3 množství. Vmíchejte zakysanou smetanu. Přidejte na plátky nakrájený oloupaný citron, opečené řízky a brokolici. Vše dochuťte solí, bílým pepřem, cukrem a citronovou šťávou a společně prohřejte. Podávejte s těstovinami.
Krůtí řízky se smetanovou omáčkou - suroviny:
- 2 citrony
- 600g krůtích prsou
- sůl
- mletý černý pepř
- 500g brokolice
- olivový olej
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200g zakysané smetany
- mletý bílý pepř
- dle chuti cukr