Bylinková sekaná - příprava: Rohlíky nakrájejte na kostky a zalijte mlékem. Přidejte mleté maso, mléko, drcený česnek, najemno nasekanou cibuli, vejce, žloutky a posekané bylinky. Směs osolte, opepřete a prohněťte. Sekanou vložte do pekáčku vymazaného olejem a přímo na pekáčku ji vypracujte do správného tvaru.
Vidličkou lehce prošlehejte trochu bílku a celou sekanou jím pomažte, aby při pečení nepraskla. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi hodinu a půl, nejprve odkrytou, aby se maso zatáhlo. Po 30 minutách podlijte vodou, přiklopte a pečte dalších 30 minut. Na poslední půl hodinu opět odkryjte, aby se na sekané udělala kůrčička.
Bylinková sekaná - suroviny:
- 1 kg mletého libového vepřového masa
- 2 rohlíky
- 1 hrnek mléka
- 5 stroužků česneku
- 1 cibule
- 2 vejce + 2 žloutky
- 2 hrsti bylinek - petržel, bazalka, tymián, oregano (podle chuti)
- sůl
- pepř
- olivový olej na vymazání pekáčku