Jak to udělat, co použít, aby se těstoviny při vaření neslepily - tipy, rady, doporučení (olivový olej)
Zveřejněno: sobota 20. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3321x
Do vody, ve které připravujeme těstoviny, přidáme trochu olivového oleje, než voda začne vřít. Těstoviny se nám pak neslepí a nebudou příliš měkké.
Jakou rýži použít na sushi, rýže vhodná na sushi - speciální itakomachi rýže
Zveřejněno: neděle 10. leden 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3784x
Na sushi se dá použít jakákoliv rýže, třeba basmati. Nejlepší je ale použít speciání itakomachi sushi rýži.
Číst dál: Jakou rýži použít na sushi, rýže vhodná na sushi - speciální itakomachi rýže
Jak připravit barevné nudle - rady, tipy, doporučení
Zveřejněno: neděle 31. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3645x
Domácí těstoviny si můžete také ochutit a obarvit. Přidáním bylinek nebo drceného pepře získáte tečkované těstoviny, rajčatový protlak, špenát či kurkuma dodají červenou, zelenou nebo žlutou barvu. Použijete-li celozrnnou mouku, budou mít mírně ořechovou příchuť.
Jakou mouku použít při výrobě domácích těstovin - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: neděle 31. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3732x
Nejlepší pro přípravu l domácích těstovin je mouka z tvrdé pšenice semola. Těstovíny se zaručeně nebudou lepit, lépe je uvaříte "al dente", nerozvaří se a budou mít krásnou barvu. Nemáte-li tuto mouku, nejblíže jí je hladká pšeničná mouka.
Kolik vody použít při vaření těstovin - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: neděle 31. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4017x
Na vaření těstovin vždy použijte velký hrnec a nešetřete vodou, jinak budou těstoviny lepkavé a oslizlé. Na půl kilogramu těstovin počítejte přibližně se třemi litry vody.
Vaření a uchovávání vařených těstovin - tipy, rady, zkušenosti
Zveřejněno: sobota 18. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7021x
Těstoviny musíme vařit ve velkém množství mírně osolené vody. Na každých 100 g použijeme zhruba 1 l vody. Sůl do vody dáváme až se nám začne voda vařit! Jakmile přivedeme vodu k varu, snížíme příkon tepla, vložíme těstoviny a příkon tepla opět zvýšíme, aby se nám těstoviny začaly rychle vařit. Poté příkon tepla opět snížíme a necháme těstoviny dovařit. Doba varu je přímo závislá na tloušce těsta. Dobu potřebnou k uvaření jednotlivých těstovin najdete vždy na obalu. Pokud chcete, aby se těstovny při vaření neslepily, přidáme do vody lžíci oleje.
Uvařené těstoviny scedíme, necháme důkladně okapat a ihned dále zpracováváme dle příslušných receptur. Při delším skladování uvařené těstoviny uchováváme úplně potopené ve studené vodě v lednici.
Jak vařit dušenou rýži, aby byla po uvaření sypká a bílá - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5035x
Vždy sypká a bílá dušená rýže: Rýže se nikdy nerozvaří a bude vždy zaručeně bílá, jestliže do vroucí vody přidáme několik lžiček studeného mléka anebo lžíci citrónové šťávy.
Proč uvařenou rýži prolévat studenou vodou - rady
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4295x
Uvařenou rýži prolijeme studenou vodou, aby se dál nevařila a nebyla z ní rozvařením kaše.
Co je rýžová moučka a jak se používá - rady
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4123x
Rýžová moučka je moučka škrobová. Používá se stejným způsobem jako bramborová moučka solamyl.
Co přidat do rýže, aby po uvaření zůstala krásně bílá a nelepila se - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5103x
Přidáme-li do rýže, kterou dusíme (nebo vaříme) trochu citrónové šťávy, zůstane bílá a nelepí se. Rýže je velmi cenná pro dietetické účinky.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Na co se hodí různé druhy rýže - tipy, rady
- Jak připravit nádherně voňavou rýži - tipy, rady
- Jak vyválet těsto na těstoviny ravioly - tipy, rady, doporučení
- Co přidat, co použít do těsta na nudle, aby se těsto dobře válelo (olej)
- Jak to udělat, co použít, aby se těstoviny při vaření nepřichytily ke dnu hrnce (olej)
- Co přidat do rýže, aby byla obvzlášť chutná
- Jak zabránit slepení špaget po uvaření
- Jak zabránit lepení uvařené rýže při tvarování do kopečků
- Jak zjemnit těsto na domácí těstoviny - tipy, rady
- Jak spravit přesolené těstoviny aby byly poživatelené
Další rady v kategorii
-
Co je rýžová moučka a jak se používá - rady
-
Co přidat do rýže, aby byla obvzlášť chutná
-
Co přidat do rýže, aby po uvaření zůstala krásně bílá a nelepila se - tipy, rady
-
Co přidat, co použít do těsta na nudle, aby se těsto dobře válelo (olej)
-
Jak ohřát rýži bez použití mikrovlnné trouby (sáček, vřelá voda)
-
Jak ohřát těstoviny bez použití mikrovlnné trouby (vařící voda)
-
Jak připravit barevné nudle - rady, tipy, doporučení
-
Jak připravit nádherně voňavou rýži - tipy, rady
-
Jak spravit přesolené těstoviny aby byly poživatelené
-
Jak to udělat, co použít, aby se těstoviny při vaření nepřichytily ke dnu hrnce (olej)
-
Jak to udělat, co použít, aby se těstoviny při vaření neslepily - tipy, rady, doporučení (olivový olej)
-
Jak uvařit bílou rýži (citronová šťáva)
-
Jak uvařit těstoviny určené do zeleninového salátu
-
Jak vařit dušenou rýži, aby byla po uvaření sypká a bílá - tipy, rady
-
Jak vařit těstoviny, aby se neslepily (olej)
-
Jak vytvořit hezké kopečky z rýže na talířek
-
Jak vyválet těsto na těstoviny ravioly - tipy, rady, doporučení
-
Jak zabránit lepení uvařené rýže při tvarování do kopečků
-
Jak zabránit přilepení rýže ke stěnám hrnce při vaření (máslo)
-
Jak zabránit rozvaření, ztmavnutí rýže při vaření (citronová šťáva)
-
Jak zabránit slepení špaget po uvaření
-
Jak zjemnit těsto na domácí těstoviny - tipy, rady
-
Jak zlepšit chuť těstovinového salátu
-
Jakou mouku použít při výrobě domácích těstovin - tipy, rady, doporučení
-
Jakou rýži použít na sushi, rýže vhodná na sushi - speciální itakomachi rýže
-
Kolik vody použít při vaření těstovin - tipy, rady, doporučení
-
Lepení těstovin při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (olej)
-
Makaróny, špagety - jak vařit, aby se nemusely lámat
-
Na co se hodí různé druhy rýže - tipy, rady
-
Připálené zbytky jídla na grilu - jak, čím odstranit, odmočit (mokrý hadr)
-
Proč uvařenou rýži prolévat studenou vodou - rady
-
Rýže na rýžový nákyp, kaši - jak vařit, připravovat
-
Rýže neslepená při vaření - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)
-
Rýže neslepená při vaření - jak to udělat, co použít (olej)
-
Rýže obzvlášť chutná - jak to udělat, co použít (jogurt, citronová šťáva)
-
Rýže po uvaření sypká, neslepená - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)
-
Těstoviny - jak ohřát bez použití mikrovlnky (vroucí voda)
-
Těstoviny přilepené ke dnu hrnce - jak, čím zabránit, zamezit (olej)
-
Vařená rýže slepená - jak, čím zabránit, zamezit (citron, ocet)
-
Vaření a uchovávání vařených těstovin - tipy, rady, zkušenosti
-
Vaření těstovin - jaké množství vody použít
-
Zastavení varu těstovin při vaření - jak to udělat, co použít
-
► Jak spravit přesolenou rýži aby byla chutná