Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Mražení, zmrazování jahodového protlaku - jak to udělat

Protlak z jahod zastudena připravíme rozmixováním omytých, osušených, dobře vyzrálých jahod s cukrem a kyselinou citrónovou. Množství cukru odhadneme podle chuti. (Na 400 g cukru 1 lžička kyseliny citrónové.) Jahodový protlak plníme pro jednoporcová balení do pružných formiček na led nebo do deformovatelných
obalů na vajíčka.

Po zmrazení obsah formiček vyklopíme, jednotlivě balíme do alobalu a společně ukládáme v mikroténovém sáčku do mrazničky nebo boxu. Pro přípravu zmrzliny a jiných moučníků můžeme jahodový protlak plnit do větších nepropustných obalů. Obal uzavřeme, označíme a zmrazíme. Jahodový protlak v individuálních porcích
se používá hlavně k přípravě dětských jídel, studených ovocných nápojů a ovocných pohárů. V chladničce rozmrazený jahodový protlak je velice lahodný s jogurtem.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny