Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Mražení, zmrazování meruněk v cukerném sirupu - jak to udělat

Při mrazení meruněk v cukerném sirupu lze neloupané půlky meruněk bez předchozího měkčení slupek vkládat do horkého 40% cukerného sirupu (na 400 g cukru 1 lžička kyseliny citrónové) v nepropustných obalech. Po vychladnutí přikryjeme povrch listem celofánu, který lehce přitlačíme, aby meruňky neplavaly. Obal uzavřeme, označíme a zmrazíme.

Do chladného 40% cukerného sirupu krájíme přímo loupané půlky meruněk. Krájíme na dílky nebo plátky. Opatříme tak, jako půlky meruněk v horkém sirupu. Při výběru obalu nesmíme zapomínat na to, že jde o balení pro jednorázovou spotřebu.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny