Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Mražení, zmrazování kukuřice - jak to udělat

Kukuřičné klasy zbavíme šustí a vláken. Stopku pod klasem krátce zařízneme ostrým nožem a klasy vytřídíme podle velikosti. Zmrazujeme buď celé klasy, nebo vyloupaná zrna. Kukuřici vždy předváříme. Velké klasy 8 minut, střední 6 minut a malé 4 minuty.

Chceme-li zmrazovat drhnutá zrna kukuřice, uvolňujeme je z klasů až po předváření. Ne více než 500 g kukuřice najednou vkládáme do 4 litrů vařící vody, čas měříme od znovudosažení varu. Předváříme jen těsně u bodu varu. Pak rychle zchladíme ve velkém množství ledově studené vody s kousky ledu. Necháme okapat a osušíme na filtračním papíru nebo suché čisté utěrce. Celé klasy balíme buď individuálně, nebo po dvou kusech (1 porce). Balíme do alobalu a ukládáme ještě do mikroténového sáčku. Uzavíráme, značíme a zmrazujeme.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny