Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Přepuštěné máslo - jak udělat, připravit

Oproti klasickému máslu je přepuštěné máslo kvalitnější, neobsahuje vodu, nežlukne a má i hojivé účinky. Vyrobit ho je poměrně snadné, stačí vzít "normální máslo", rozpustit je v nějakém hrnci a v průběhu procesu z něj za stálého míchání odebírat pěnu tvořící se na povrchu. Důležitá je přitom teplota - zkušenosti z praxe uvádějí teplotu 60°C, každopádně by teplota neměla přesáhnout 80 °C. Proces by měl trvat půl hodiny až hodinu, podle toho, jaké množství másla rozpouštíte.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny