Okurkové řezy - recept
Zveřejněno: neděle 20. srpen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2048x
Okurkové řezy - příprava: Nejprve svařte nálev a nechte ho vychladnout. Větší omyté suché okurky nakrájejte na podélné řezy, ty osolte a nechte 10-15 minut odpočínout. Pak je vložte do vroucí vody spolu s oloupanou a na plátky nakrájenou cibulí a nechte krátce povařit (záleží na velikosti okurek, tedy i řezů).
Poté je sceďte, přendejte do čistých suchých sklenic, zalijte nálevem, zavíčkujte a sterilujte asi 10 minut při teplotě 80°C.
Okurkové řezy - suroviny:
NALEV:
- 1 l vody
- 200 ml octa
- 40g soli
- 50g cukru
- celý černý pepř
- hořčičné semínko
- bobkový list
- do každé sklenice plátky oloupané cibule
Další rady v kategorii
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Brokolice - jak to udělat, co použít, aby se během vaření zmírnila její chuť - tipy, rady
-
Čalamáda se nezkazí - jak to udělat, co použít (křen)
-
Čalamáda z červené řepy - jak připravit, udělat
-
Čalamáda z gigantů - jak připravit, udělat
-
Čalamáda ze zelí a paprik - jak připravit, udělat
-
Čekanka hořká, nahořklá - jak, čím zbavit hořkosti (vlažná voda)
-
Celer déle vydrží, nezkazí se - jak to udělat, co použít (alobal)
-
Černání celeru na vzduchu - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Červená řepa pečená v troubě - postup, návod
-
Červená řepa se zelím - jak připravit, udělat
-
Červená zelenina při strouhání, krájení fialoví, hnědne - jak, čím vrátit červenou barvu (ocet)
-
Červené zelí na karamelu s jablky - postup, příprava
-
Červené zelí s povidly - postup, příprava
-
Červené zelí s rumový mi rozinkami - postup, příprava
-
Česnek - jak dodat salátu česnekové aroma
-
Česnek - jak to udělat, aby česnek nebyl dlouho cítit a nepálil
-
Česnek - jak, čím zjemnit jeho chuť (mléko)
-
Česnek a saláty - tipy, rady
-
Česnek naložený v kořeněném oleji - jak připravit, udělat
-
Česnek naložený v oleji - jak připravit, udělat
-
Česneková pasta - jak udělat, připravit (česnek, sůl)
-
Chilli papričky Jalapeiío nebo Ancho do domácího chlli con carne
-
Cibule dlouho vydží - jak to udělat,co použít (papírový sáček)
-
Cibule naložená v soli - jak připravit, udělat
-
Cibulky ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
-
Co dělat s vlhkostí v přihrádce na zeleninu v ledničce, lednici
-
Co udělat z rozvařené zeleniny
-
Cuketová pomazánka - jak připravit, udělat
-
Cuketové zelí - postup, příprava
-
Cuketový salát s rajčaty - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dietní bramboráky, bramborové placky pečené ve vaflovači
-
Domácí hořčice s hořčicí - jak připravit, udělat
-
Domácí hořčice se zelím - jak udělat, připravit
-
Domácí hořčice z cukety a česneku - jak připravit, udělat
-
Domácí kečup - jak připravit, udělat
-
Domácí kysané zelí - jak připravit, udělat
-
Domácí zeleninová směs "Kunovjanka" - jak připravit, udělat
-
Domácí zeleninová směs "Moravanka" - jak připravit, udělat
-
Dýně zavařená nakyselo - jak připravit, udělat
-
Dýňová chuťovka k masu - jak připravit, udělat
-
Feferonky s rozinkami - jak připravit, udělat
-
Feferonky ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
-
Hlávkový salát déle vydrží - jak to udělat, co použít (papírový sáček)
-
Hlávkový salát povadlý, zvadlý - jak, čím pomoci (voda, utěrka)
-
Hnědnutí celeru při zpracování, zavařování - jak, čím zabránit, zamezit (citronová šťáva)
-
Hořká cibule - jak se vyhnout zhořknutí cibule
-
Housenky v hlávkovém salátu - jak, čím odstranit, zbavit se (ocet)
-
Hrášek neztratí při vaření barvu - jak to udělat, co použít (cukr)
-
Hrášek v jemném sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
-
Hrášek ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
-
Jak dodat zeleninovým salátům česnekovou příchuť - tipy, rady
-
Jak jednoduše oloupat rajče - postup, návod
-
Jak jednoduše zbavit rajčata slupek, jak oloupat rajčata - postup, návod
-
Jak koupit kvalitní čerstvý chřest
-
Jak odstarnit zrníčka z cukety
-
Jak odstranit hmyz ze sklizené zeleniny (slaná voda)
-
Jak odstranit pálivost chilli papriček
-
Jak odstranit z nožů zápach z cibule - postup, návod (sůl)
-
Jak odstranit z přemrzlých brambor sladkou chuť, sladkost - postup, návod
-
Jak odstranit, jak zmírnit zápach při vaření květáku, kapusty - tipy, rady
-
Jak oloupat brambory vařené ve slupce snadno a rychle (studená voda)
-
Jak oloupat cibuli snadno a rychle (vřelá voda)
-
Jak oloupat rajčata (mrazák, teplá voda)
-
Jak oloupat rajče v mikrovlnné troubě - postup, návod
-
Jak poznat zda je chřest čerstvý
-
Jak poznat, zda je zelí v obchodě čerstvé
-
Jak předejít moučné chuti u nových brambor (vroucí voda)
-
Jak připravit červené hlávkové zelí - postup, příprava
-
Jak připravit lépe stravitelný okurkový salát (spařená okurka)
-
Jak připravit rajčatové mléko - postup, návod
-
Jak připravit rajčatový koktejl - postup, návod
-
Jak připravit, nachystat rajčata na plnění nádivkou - postup, návod
-
Jak rozdrtit česnek bez lisu
-
Jak rozpůlit a odsemínkovat dýni hokaido snadno a rychle - postup, návod, tipy, rady, zkušenosti
-
Jak rychle a snadno nakrájet zelí
-
Jak si doma udělat, vyrobit mletý česnek - postup, návod
-
Jak skladovat čekanku v lednici, aby zůstale déle čerstvá (vlhká utěrka)
-
Jak snadno a rychle očistit, oloupat mrkev bez škrabky
-
Jak snadno a rychle oloupat česnek pomocí uzavíratelné skleničky od marmelády
-
Jak snadno oloupat paprikové lusky
-
Jak snížit, zmenšit pálivost chilli papriček - postup, návod
-
Jak správně připravit salátovou zálivku a nač si dávat pozor - tipy, rady, doporučení
-
Jak sušit česnek - postup, návod
-
Jak to udělat, aby byla zvadlá petrželová nať opět čerstvá a svěží - postu, návod
-
Jak to udělat, aby česnek v syrovém stavu nezapáchal
-
Jak to udělat, aby křen při strouhání tolik nedráždil oči a sliznice
-
Jak to udělat, aby rozmrazovaná zelenina získala jemné aroma - postup, návod
-
Jak to udělat, aby různě velké brambory byly uvařeny současně (jehlice na pletení)
-
Jak to udělat, abychom česnek a cibuli rychleji oloupali - tipy, rady
-
Jak to udělat, co použít, aby měla cibule při restování krásnou zlatou barvu a nespálila se
-
Jak to udělat, co použít, aby nám celer při vaření nezčernal (ocet)
-
Jak to udělat, co použít, aby nám rozkrojená cibule déle vydržela a nezkazila se - postup, návod (máslo, alobal)
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám mrkev orestovala do zlatova - tipy, rady
-
Jak uchovávat květák, aby vydržel co nejdéle čerstvý
-
Jak urychlit pečení, vaření lilku
-
Jak urychlit vaření květáku, brokolice vcelku
-
Jak uskladnit, jak uchovat nasekanou cibuli, aby vydržela 10 dnů čerstvá
-
Jak uvařit brambory rychleji (máslo, olej)