Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Nakládané kapustičky - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Nakládané kapustičky - příprava: Očištěné růžičky kapusty rozpulte. Smíchejte ocet, vodu a sůl v hrnci a přívedte k varu. Do dvou čistých připravených sklenic rozdělte zrnka pepře, hořčíčné semínko, oloupaný česnek a bobkový list.

Pak do nich napěchujte rozpůlené kapustičky, zalijte nálevem takřka k okraji. Okraje sklenic otřete, pevně zavíčkujte a sterilujte 10 minut. Potom otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Podávat je můžete už za 48 hodin.

Nakládané kapustičky - suroviny:

  • asi 1/2 kg růžičkové kapusty
  • 1 a 1/2 šálku jablečného octa
  • 1 šálek vody
  • 1 lžíce soli
  • 20 pepřových kuliček
  • 1/4 čajové lžičky
  • hofčičného semínka
  • 2 stroužky česneku
  • 2 bobkové listy

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny