Mladé kukuřičky ve sladkokyselém nálevu - příprava: Kukuřičné klásky očistíme a krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme je, urovnáme do sklenic, proložíme kořením a kolečky cibule, zalijeme horkým nálevem a zavíčkujeme.
Sterilujeme 25 minut při teplotě 90 C. Ke kukuřičkám můžeme přidat na proužky nakrájenou červenou papriku.
Mladé kukuřičky ve sladkokyselém nálevu - suroviny:
- mladé kukuřičné klásky
- sůl
- na 1 sklenici 2 kuličky pepře
- 2 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- 1/2 lžičky hořčičných semínek
- cibule
Nálev:
- na 1 l vody
- 2 a 1/2 dl octa
- 100 g krystalového cukru
- 30 g soli
- vše svaříme.