Nakládané okurkym s červenou cibulí - příprava: Okurky omyjte, cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Kolečka nakrájené cibule a okurky co nejtěsněji napěchujte do sklenic. Během skládání je prokládejte plátky oloupaného česneku, celým kořením, koprem a estragonem.
Vodu se solí a octem svařte na nálev a přelijte jím okurky tak, aby byly potopené a nálev sahal asi 1 cm pod okraj. Uzavřete víčky a sterilujte při teplotě 80 až 85 °C po dobu 20 minut.
Nakládané okurkym s červenou cibulí - suroviny:
- 3 kg malých okurek
- 4 červené cibule
- 2 hlavičky česneku
- 1 lžíce celého pepře
- 12 kuliček nového koření
- 8 snítek kopru
- 8 snítek estragonu
- 2 l vody
- 800 ml octa 8%
- 80 g soli