Nakládané salátové okurky - příprava: Salátové okurky oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny, odstraňte semínka a nakrájejte na kousky zhruba o velikosti palce. Smíchejte všechny zbývající ingredience, přiveďte k varu a nechte vychladnout.
Navrstvěte nakrájené okurky do sklenic, zalijte nálevem a uchovejte na chladném a suchém místě. Nechte 2 dny odstát.
Nakládané salátové okurky - suroviny:
- 1 kg salátových okurek
- 2 nahrubo nasekané šalotky
- 2 bobkové listy
- 2 PL čerstvě nasekaného kopru
- 2 PL nasekaného estragonu
- 1 ČL hořčičných semínek
- 4 kuličky nového koření, rozdrcené
Nálev:
- 50 g cukru
- 10 g soli
- 2-3 PL bílého vinného octa
- 1 l vody