Pikantní sterilované kedlubny - příprava: Okrájené kedlubny nakrájíme na 1 cm silné plátky, které podle velikosti kedluben ještě překrojíme na poloviny či na čtvrtiny. Vložíme je do vroucí osolené vody a povaříme téměř doměkka. Poté
je vyjmeme, necháme okapat a vložíme do sklenic. Do každé sklenice přidáme 1-2 tenké řezy cibule, 1 feferonku, 3 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření a 1/2 lžičky hořčičného semínka, zalijeme nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při teplotě 90 C.
Pikantní sterilované kedlubny - suroviny:
- kedlubny
- cibule
- feferonky
- celý pepř
- nové koření
- hořčičné semínko
Nálev:
- na 1 l vody
- 2 a 1/2 dl octa
- 100 g krystalového cukru
- 30 g soli
- vše svaříme.