Bylinkový sirup - příprava: Do poloviny většího hrnce (asi 8 l) dáme vybraný druh bylin, zalijeme medem (600 až 1200 g) a 2 l vody, přidáme 125 g kyseliny citronové a balíček kyseliny askorbové. Za občasného promíchání necháme nejméně 48 hodin louhovat. Pak bylinky vymačkáme a obsah hrnce přecedíme přes gázu nebo husté sítko.

Bylinkový sirup - suroviny:

  • vybrané druhy bylin (z kopřiv, máty peprné, bezu černého, mateřídoušky, meduňky, pampelišky, lipového a akátového květu aj.)
  • med
  • kyselina citronová
  • kyselina askorbová nebo konzervační přípravek
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny